A cake pop sokféle méretű, ízű és
színű lehet.
Egyesek szerint egy ínycsiklandozó, ízletes mini torta pálcikára
húzva.
Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.
Általában esküvőkre, gyerek
zsúrokra készítik - én a családom és barátaim számára.
Egyesek szerint egy ínycsiklandozó, ízletes mini torta pálcikára húzva.
Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.
Általában esküvőkre, gyerek zsúrokra készítik - én a családom és barátaim számára.
Adag:
24-27 db (attól függően,
hogy mekkora gömböket formázunk)
Hozzávalók
- hurkapálcikák
- dekorációs elemek (dekor szórók, dekor gyöngyök)
- 200 g csokoládé a bevonáshoz
- 10 dkg vaj (lehetőleg szobahőmérkésletű)
- 14 dkg étcsokoládé
- 10+4 dkg porcukor
- 4 nagyobb tojás
- 7 dkg finomliszt
A tésztaalap összetapasztásához
- 5 dkg Philadelphia krémsajt
- 5 dkg cukrozott vaj (tetszés szerint)
Elkészítés
1. Keverjük ki a vajat 10 dkg
porcukorral habosra. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjéket verjük fel 4 dkg porcukorral, a sárgájukat közben rakjuk
félre.
2. Olvasszuk fel a csokoládét
(hagyjuk kicsit hűlni), majd keverjük hozzá a vajas-porcukros masszához és egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat. A masszához keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet és dolgozzuk egyneműre.180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.
3. A piskótát morzsoljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a krémsajtot és a cukrozott vajat, majd dolgozzuk őket egy "tésztává". A kész masszát tegyük hűtőbe minimum 1 órára, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha több ideig hagyjuk
pihenni.
4. A csokimasszából csináljunk 1,5 cm-es kis gömböket, majd ismét tegyük őket fél órára hűtőbe, hogy megdermedjenek.
5. A csokoládét olvasszuk fel (ajánlom az Aldiban kaphato Choceur csokoládé családot). A hurkapálcika egyik végét a csokoládéba mártjuk, majd a golyókba szúrjuk úgy, hogy a golyó feléig legyenek körülbelül. Ha tovább szúrjuk akkor leeshet a golyónk. Ismét
hűtőbe rakjuk 15 percre.
6. Most jöhet a kedvenc részem a díszítés. :) Evőkanál segítségével a gömböket beleforgatjuk a csokoládéba, majd
megszórjuk a díszítő elemekkel és hungarocellbe szúrjuk. Ha bögrébe öntjük a felolvasztott csokit és csak belenyomjuk a nyalókát, akkor nem kell hozzá evőkanalat használni. Csinálhatjuk őket ülősnek is, akkor ne szúrjuk őket hungarocellbe, hanem amint bemártottuk úgy rakjuk sütőpapírra és a tetejüket díszítsük meg. Hideg helyen hűtőben vagy spájzban dermesszük meg.
Tippek
- jobb előző nap elkészíteni hozzá a piskótát, így másnap csak a golyózás és a díszítés marad
- a kész masszát több óráig hagyjuk hűtőben, hogy jobban összeérjenek az ízek
- bevonhatjuk étcsokival, tejcsokival, fehércsokival, marcipánnal, a fehércsokit színezhetjük is az arra megfelelő festékekkel vagy természetes anyagokkal
- celofánba csomagolva, kis masnival kitűnő ajándék
Recept: Cuppcake
Jó étvágyat hozzá! :)
-fromJuci-
Szuper ez a pontokba szedett leírás és nagyon tetszenek a nyalókák is!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy velem játszol! :)
Nagyon szépen köszönöm! :)
VálaszTörlésSajttortás már készült nálunk is, de ez most felizgatott. :D
VálaszTörlésSajttortás? Uuuu, mindjárt meg is nézem! :) Ezt mindenki szereti mert se nem keserű se nem édes, pont jó. :)
Törlés