2013. március 14., csütörtök

Pupusas

A Pupusas El Salvador nemzeti étele. Nagyon egyszerű az elkészítése, nagyon finom és eléggé kiadós étel.



Adag

6 darab

Hozzávalók a tésztaalaphoz
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 50 ml olaj
  • 120 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg apróra vágott gépsonka
  • 1 apróra vágott paprika
  • fél póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet só

Elkészítése

1. Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat összegyúrjuk és amíg megcsináljuk a tölteléket, addig pihentetjük.

2. A töltelék hozzávalóit apróra felvágjuk és összekeverjük. A tésztát 6 egyforma méretre vágjuk és egyenként kör alakúra nyújtjuk ki, majd közepébe belerakjuk a tölteléket, összecsípjük, kicsit kilapítjuk.

3. Teflon serpenyőben olaj nélkül pár perc alatt megsütjük (először az egyik, majd a másik oldalát).

6. Érdemes több tölteléket csinálni, mert magában is nagyon ízletes. Nyújtás során sem kell lisztet használni az olaj miatt.

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése