2013. augusztus 28., szerda

Tonhalas-zöldséges wrap avagy én mit választottam a 11. Blogkóstolóra!

Eljött a 11. Blogkóstoló ideje, akinek a háziasszonya nem más, mint Dina világa. :) Fő profilja a marcipán készítése, torták terén eléggé verhetetlen! Kukkancsatok be hozzá, hátha találtok nála valami finomságot. Dina Dinkát sorsolta ki nekem, akinek a blogját még nem ismertem, de találtam nála jó recepteket, amik elnyerték a tetszésemet. Ellestem és elkészítettem tőle házi készítésű tortilláját. :) Itt a bizonyíték, hogy nem kell megvásárolni a bolti tortillát, mert akár mi is otthon bátran elkészíthetjük és még finomabb is! Sokféle variáció létezik a töltésére, én most a tonhalas-zöldséges verziót választottam.

Nagyooon finom! :) Köszönöm a receptet Dinka, még sokszor fogom hasznosítani! :)




Hozzávalók a tortillához

 (4 db):


 25 dkg liszt 
0.25 dl olaj
fél tk. só
fél csomag sütőpor
kb. 1,5 dl langyos víz

Hozzávalók a töltelékhez:

saláta
piros/sárga paprika
paradicsom
tonhal


Elkészítése:

1. Elkészítjük a tortilla tésztáját. A hozzávalókat összegyúrjuk mígnem egy kicsit ruganyos masszát kapunk. Ezután négy kis gömbre osztjuk, majd letakarjuk őket egy konyharuhával és 30 percig pihentetjük.

2. Eközben feldaraboljuk a zöldségeket. A salátát hosszanti csíkokba, a paprikát kis kockákra a paradicsomokat pedig körkörösen.

3. Lisztezett nyújtódeszkán kör alakúra nyújtjuk majd olaj nélkül! kisütjük őket palacsintasütőben. Kicsit égni fog a lábas,de ne foglalkozzunk vele, tárjuk ki az ablakokat és végezzük a műveletet! :D

4. Amint elkészült 1-1 lap, rakjunk rá vizes konyharuhát mert hamar megkeményedhet a tortillánk.

5. Ha mindegyik kész van, akkor megtöltjük. Saláta, paradicsom, paprika rá a tonhal, majd feltekerjük. Tekerésnél egy jó tanács. Vizes konyharuhát rakjunk rá és úgy mint a piskótatekercset először azzal tekerjük fel, így a tészta meg fog puhulni és nem fog betörni. Ezt az ostyatekerésnél tanultam! :)





Jó étvágyat hozzá! :)



4 megjegyzés:

  1. De jóó, nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy találtál a blogon kedvedre való recepteket! :)
    Nagyon jól néz ki ez a tekercs, nekem is kell valamikor megint csinálnom!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem én ma is megcsinálom, mert még maradt töltelék bele! És nagyon finom! Még a gesztenyés tortán gondolkozom..... :))) Örülök, hogy megismerhettem a blogodat! :)

    VálaszTörlés
  3. Baromi jók lettek a fotók, de hát szuper alannyal könnyű! :P Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :) Igen, Dinka nagyon jó alapot biztosított! :)

    VálaszTörlés