2013. augusztus 23., péntek

Vonatos marcipán torta

Tomi 25. születésnapi tortája, amit nagyon imádott és én is! Belül vaníliás-banános volt. :)





Adag:

24 cm-es torta

Hozzávalók a tortaalaphoz:



Hozzávalók a krémhez:

0,6 l tej
130 g cukor
70 g kukorica keményítő
3 db tojás sárgája
vanília aroma
250 g tejszínhab (30%-os)

banán



Elkészítése:

1. A piskótát elkészítjük a fenti recept szerint, majd hagyjuk kihűlni.

2.  A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük. 

3. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.

4. A piskótánkat félbe vágjuk, majd megtöltjük a krémmel és a tetejére banánszeleteket karikázunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése