2014. január 8., szerda

Kardamomos-marcipános dupla csokis brownie

Nagymamám 82. születésnapját ünnepelte 6-án. Nem tortát sütöttem neki, hanem egy csodálatos browniet. :) Először egy simának készült, de aztán kicsit felturbóztam, így lett belőle az, ami! :D Nyammm receptjét használtam alapként. Eddig mindig Lorraine Pascale receptjét alkalmaztam, de úgy gondoltam, hogy kipróbálok mást is. Nyammm receptje is nagyon tetszik, de valamiért nekem L.P.-hez jobban húz a szívem, talán azért is mert tőle próbáltam ki elsőként browniet és az én ízvilágomhoz közelebb áll. Jobban tapad a szájpadlásra és az állaga is másabb. Itt megtaláljátok azt a receptet, ahogyan én mindig szoktam csinálni (keksz helyett lehet pakolni bele bármit)!
Adag:

20x20as tepsi


Hozzávalók:


150 g narancsos étcsokoládé 
3 ek. kakaópor
150 g vaj
150 g cukor
1 tk vanília kivonat
3 tojás
100 g liszt
1 tk kardamom


csipet só
marcipán

csokoládé kockák



Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 165 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.

2. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kakaóport.

3. A cukrot a tojással fehéredésig robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a kardamomot, a folyós csokoládét és végül adagonkét hozzákeverjük a lisztet és a sót.

4. A marcipánt almareszelővel a tésztába reszeljük, jól elkeverjük, majd beleöntjük a tepsinkbe és a tetejét megszórjuk csokoládé kockákkal.




Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése