2014. január 1., szerda

Triplán csokis körtetorta - Blogkóstoló 14.

Elérkeztünk a következő Blogkóstolóhoz, immáron már a 14-hez és fromJuci 2014-es első tortájához. A játéknak a lényege, hogy a házigazda, aki most Konyhalál (én személy szerint eléggé csípem a humorát) sorsol a jelentkezőknek egy blogot, ahonnan mi kóstolhatunk serényen. Ebben a fordulóban Konyhavirtuózt kaptam, akinél jobbnál-jobb finomságokat fedeztem fel. Szerintem soha nem volt még ilyen, hogy ilyen rövid időn belül csináljak játékra bármit is.. bár lehet, hogy ez a már félig romló körtéknek is köszönhető volt! :D Konyhavirtuóztól a Triplán csokis körtetortát választottam, ami meg kell hogy valljam, nem rossz.. SŐT eléggé jó! Mivel a játék elején vagyunk, így még elkészítek tőle majd még egy finomságot! :) A receptet pedig nagyon szépen köszönöm! Egyszerű, gyors és mennyei! :)


Adag:

18 cm-es torta

Hozzávalók a tésztához:

13 dkg olvasztott vaj
1 dl meleg víz
3 dkg kakaópor
17 dkg liszt
10 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 tojás
1 dl tejföl
4 db puhább körte / befőtt

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
14 dkg tejföl

Hozzávalók a torta tetejére:

tejcsokoládé / fehércsokoládé reszelve vagy mintázva



Elkészítése:

1. Az olvasztott vajat, a vizet és a kakaóport robotgéppel keverjük simára. 

2. A szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só) adagoljuk a kakaós masszához, majd adjuk hozzá a tojást és a tejfölt is. Keverjük csomómentesre.

3. A formát vajazzuk ki, majd öntsük bele a tésztát, nyomkodjuk bele a feldarabolt körtéket és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre.

4. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejfölt és egyengessük el a kihűlt torta tetején.

5. Utolsó lépésként reszeljük, vagy díszítsük tortánkat másfajta csokoládéval.



Jó étvágyat hozzá! :)





4 megjegyzés:

  1. Tényleg fürge voltál a játékban, és ügyes! Szuper lett a tortád, isteni finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Igen, finom volt! Azért jó ez a kis torta,mert hamar elkészül és bármilyen gyümölcs feldobja a csokis tésztát... a tetején pedig a csokoládé kikeverve a tejföllel, isteni! :)

      Törlés
  2. Köszönöm szépen a kedves szavakat! Örülök hogy találtál kedvedre valót a receptek között, és előre is köszönöm hogy még egyet szeretnél elkészíteni! Kellemes nézelődést és jó sütés-főzést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a receptet! Nagyon tuti! :) És olyan gyorsan elkészíthető! :) :)

      Törlés