2014. március 2., vasárnap

Bacon csokoládé burokban

Sós-édes mániákus vagyok. Szeretem ezt a két dolgot egyszerre kiélvezni. Van, hogy filmnézés közben telitömöm magamat chips-szel, majd gyorsan eszek rá valami csokit... de az is előfordul, hogy popcornt csokival dézsmálok. Amikor Markánál megláttam a csokis bacont, akkor tudtam hogy ez az én kis desszertem lesz. Megvártam míg a blogkóstolóra hoz belőle és amikor megkóstoltam, tudtam hogy ezt itthon is meg kell anyáéknak mutatni. Hát ők nem tudták hova tenni, szerintem ők nem tudják, hogy mi a jó... hahahaha! :D Eléggé bizarnak tűnhet, hogy csokoládé meg bacon együtt?! - de szerintem egy próbát megér! Nálam totálisan bevált. 


Hozzávalók:

baconcsík
tejcsokoládé + étcsokoládé



Elkészítése:

1. A bacont vágjuk fel két részre, bár ha valaki hosszabbat szeretné akkor nem kell feldarabolni. Én szeretem az aprócska édességeket. Süssük ropogósra. Ha nem ropogósra sütjük, akkor nyúlós lesz majd. Vigyázzunk, hogy azért ne is süssük túl. Nekem az első két darabot sikerült, haha. :)

2. Amíg hűl, vízgőz fölött olvasszuk meg a csokink 2/3-át. Én azért csináltam tejcsoki+étcsokiból, mert alapjában véve sós a bacon, így nem keserűvel vontam be, hanem inkább édessel. 

3. Ha megolvadt a csokink 2/3-a vegyük le a vízgőzről és a maradék csokit dobáljuk bele, majd keverjük el benne. A baconöket egyenként forgassuk meg a csokiban, majd sütőpapírra rakjuk őket megdermedni.



Jó étvágyat hozzá! :)
-fromJuci-

4 megjegyzés:

  1. Bizony, hogy nagyon fincsi :) És nagyon szépek a képek is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Sasó! :) Hűtőbe raktam és másnapra még fincsibb lett, jó ropogós. :)

      Törlés
  2. Juci, ez remek! Nekem is ízlett, és hoztam a férjemnek is kóstolni. Nem jött rá, mi lehet, de finomnak találta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon bejön. :) Azon gondolkozom, hogy kéne csinálni baconös csokis cupcaket! :D Szerintem úgy jobb, ha először nem mondjuk el, mert valaki túl bizarnak találja a kettő kombinációját. :)

      Törlés