2014. március 29., szombat

Macaron - végre sikerült! :)A macaron elkészítése nem nehéz, hogyha megvan hozzá a tökéletes recept és a segítség. Én már háromszor próbálkoztam vele otthon, persze sikertelenül. Anyáék elkeseredettségemet látva beírattak egy kurzusra. Sok helyen tartanak már workshopokat, így még vacciláltam, hogy melyik legyen a számomra legmegfelelőbb, mígnem a bloggertalálkozón személyesen is megismerhettem Zsuzsit, aki pont volt már egy macaron kurzuson és lelkesen mesélte, hogy mennyire jó és hasznos volt. Így én is beiratkoztam a Desszert.Neked macaron tanfolyamára. Izgatottan vártam már a nagy napot. A Desszert.Nekedet két rettentően kedves cukrász álmodta meg: Beatrix és Péter. 

Korponai Péter, én & a macaronjaim, Borszéki-Ékes Beatrix

Az igazat megvallva, amióta létezik a Desszert.Neked, azóta figyelem őket. Rettentően megfogott a sütemények letisztultsága, a francia stílus, a kreativitás és az, hogy minőségi alapanyagokkal dolgoznak. Úgy gondolom, hogy egy finom desszert elérése érdekében fontos az alapanyag, mert ettől lesz igazán mennyei egy sütemény, mint egy falat mennyország. Péternek a tányérdesszertjeiről pedig már korábban is olvastam és valami szenzációs, ahogyan kiötleteli, majd megvalósítja azokat a dolgokat, amik ott legbelül megfogalmazódnak benne, és ami tulajdonképpen ő maga. :) 

citrom & bazsalikom - 3. helyezett a macaron versenyen a Desszert.Neked által

Most pedig jöjjön az élménybeszámolóm. A kurzust imádtam, még mindig a hatása alatt vagyok. Sok kis apró technikát, praktikát mutattak nekünk, mikre figyeljünk oda, mik lehetnek a buktatók. A macaront minden egyes lépésnél képes az ember elrontani. El se tudom mondani mekkora öröm töltött el, amikor láttam, hogy a makijaimnak lettek talpacskái. :) Most már semmi nem állhat az utamba, hogy elkészítsem otthon is a saját kis desszertjeimet és kísérletezzek kedvemre. Beszereztem már a maghőmérőt is, ami egy fontos eszköz a macaron elkészítésénél. YES! :D 


Mindenkinek bátran merem ajánlani nem csak ezt, hanem a többi kurzusukat is. 
A tanfolyam alatt megkóstolhattunk pár macaront is. A kedvencem a passion fruitos lett. :)

Föntről lefelé: citrom & bazsalikon, kecskesajt & feketeribizli, passion fruit

Két doboznyi macaront sikerült haza vinnem, amiket én készítettem el. Van köztük sóskaramellás, tonkababos-csokis, málnás-csokis, feketeribizlis, fahéjas, körtés-gyömbéres, ananászos-gyömbéres, passion fruitos. Remélem nem hagytam ki mást! :) Természetesen nem faltam fel az egészet, a fontos emberek úgyis kapnak belőle! :D Szóval nem én eszem meg, hanem elosztogatom nagyon, de nagyon büszkén másoknak, hogy ők is betekintést nyerjenek ebbe az apró falatka kis világba! :))

És akkor következzenek az én macaronjaim! :))))
Köszönöm a lehetőséget és az élményt! :)

- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése