2014. április 9., szerda

Anyák napi keksz

Úgy gondoltam, hogy mutatok valami remek ötletet nektek húsvétra, amit otthon is tök könnyen el tudtok készíteni, aztán amikor csináltam azon gondolkodtam, hogy milyen tavaszias lesz ez, majd amikor elkészült akkor realizálódott bennem, hogy ez inkább anyák napi kis cuki ajándék mintsem hogy húsvéti. Bár a tulipánok miatt, akár az is lehet. De amúgy el tudnám képzelni esküvőkre is köszönőajándékként. :)
Ez egy tök egyszerű linzertészta, amit megkentem kis lekvárral és hozzátapasztottam az unidec burkolómasszát. Azért ezt vettem meg, mert kíváncsi voltam, hogy hogyan is lehet vele dolgozni és szeretnék figurákat gyakorolni a marcipán pedig ahhoz drága. :)
A tulipános ötletet pedig innen néztem ki, a másik meg csak úgy jött magától. :)

 

Hozzávalók a linzer tésztához:

A linzer tészta hozzávalóit és elkészítését itt találjátok meg! Ez alapján készítettem el az alapot. 

Hozzávalók a díszítéshez:

unidec burkolómassza / marcipán / fondant
gél állagú színező festékek
fogpiszkáló
lekvár
kevés víz


Elkészítése:

1. Az unidec burkolómasszát átgyúrjuk, majd keményítőn kinyújtjuk és akkora átmérőjű köröket szaggatunk belőle, mint amekkorákkal a kekszünket készítettük el. A kekszet enyhén megkenjük lekvárral és rátapasztjuk az unidec korongokat.

2. A burkolómasszát olyanra színezzük amilyenre szeretnénk. A tulipános virághoz a rózsaszín szirmokat és a leveleket olyanra formáztam, mint amilyen a képen látható. Ezt úgy érjük el, hogy a kezünkbe vesszük és az egyik felénél gurigázunk csak, majd szétlapítjuk és a vékonyabbik felét kicsit hegyesítjük.

 
A leveleknél ugyanígy járjunk el, csak ott nagyobbakat készítsünk. Ha kinyújtjuk őket és nem a kezünkkel lapítjuk, mint én, akkor szebb hatást tudunk elérni mind a levelek, mind a szirmok tekintetében. :)

3. A rózsák elkészítésénél a szárakat csak vékonyra nyújtottam. A leveleket kinyújtottam, majd kis részekre vágtam és felsodortam őket, majd a végét levágtam.


4. A fogpiszkálóval a száraknak tudunk erezetet mintázni és a tulipánoknál is ugyanígy. A "figurákat" nagyon pici vízzel hozzá tudjuk tapasztani a fehér masszához. Tényleg kevés vizet használjunk, mert tönkre is tehetjük akár a masszánkat is, ha sok megy rá véletlenül.


És tádámmm el is készült. Ugye nem is volt annyira nehéz?! :))) Anyukátokat lepjétek meg vele! Biztosan nagyon örülni fog ezeknek a kis kekszecskéknek! :)


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

2 megjegyzés:

  1. Igazi ünnepi kekszek, nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Igazából véletlenül sikerültek így, de nem bántam meg! :D

      Törlés