35-40 db
Hozzávalók
- 400 g liszt
- 10 g só
- 200 g vaj
- 3 tojás sárgája
- 200 ml tejföl
- 10 g friss élesztő
- 100 g sós pisztácia
- 100 g füstölt sajt
- 1 tojás kenéshez
Elkészítése
1. A szitált lisztet a sóval keverjük el, majd morzsoljuk el benne a vajat. Az élesztőt kevés hideg tejbe szórjuk bele. A liszt közepébe tegyük a tejes élesztőt, tojássárgáját, tejfölt majd gyúrjuk egyneműre a tésztánkat és adjuk hozzá a durvára tört pisztáciát (én ezt úgy szoktam megoldani, h egy zacskóba beleteszem és húsklopfolóval csapok rá párat), formázzunk belőle gömbölyded formát, szórjuk meg liszttel, folpackozzuk le és tegyük a hűtőbe 1 órára.
2. A füstölt sajtot reszeljük le, készítsünk elő 2 tepsit rajtuk sütőpapírral és kapcsoljuk a sütőnket 165-170 fokra. A reszelt sajtot szórjuk le a nyújtódeszkára (liszt helyett), rakjuk rá a tésztát, szórjuk meg a tetejét is és így nyújtsuk ki. Derelye vagy pizzavágóval vágjunk kis csíkokat belőle, tegyük a tepsire és tojással kenjük meg, majd süssük készre. :)
forrás: Édesem
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése