2014. június 23., hétfő

Pisztáciás füstölt sajtos sós falatkák

A cuki suli után volt egy bankettünk is, ami batyus buli volt, így mindenki azt vitt amit készített. Először a tökéletes citrom pitét szerettem volna vinni, mert a világon szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a lemon curdöt (kivéve Bia, de Bia is ha majd ezt megkóstolja ő is imádni fogja :D ) ... de annak a tésztája nem puhult volna meg aznapra, így maradt egy sós. Ami elég jó lett, pisztáciás meg füstölt sajtos és puha, omlós.


Adag
35-40 db

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 10 g só
  • 200 g vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 200 ml tejföl
  • 10 g friss élesztő
  • 100 g sós pisztácia 
  • 100 g füstölt sajt
  • 1 tojás kenéshez

Elkészítése
1. A szitált lisztet a sóval keverjük el, majd morzsoljuk el benne a vajat. Az élesztőt kevés hideg tejbe szórjuk bele. A liszt közepébe tegyük a tejes élesztőt, tojássárgáját, tejfölt majd gyúrjuk egyneműre a tésztánkat és adjuk hozzá a durvára tört pisztáciát (én ezt úgy szoktam megoldani, h egy zacskóba beleteszem és húsklopfolóval csapok rá párat), formázzunk belőle gömbölyded formát, szórjuk meg liszttel, folpackozzuk le és tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. A füstölt sajtot reszeljük le, készítsünk elő 2 tepsit rajtuk sütőpapírral és kapcsoljuk a sütőnket 165-170 fokra. A reszelt sajtot szórjuk le a nyújtódeszkára (liszt helyett), rakjuk rá a tésztát, szórjuk meg a tetejét is és így nyújtsuk ki. Derelye vagy pizzavágóval vágjunk kis csíkokat belőle, tegyük a tepsire és tojással kenjük meg, majd süssük készre. :)

forrás: Édesem



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése