22 cm-es
Hozzávalók a piskótához
- 3 tojás
- 140 g cukor
- 150 g liszt
- 25 g kakaópor
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- fél cs. sütőpor
Hozzávalók a krémhez
- 200 g étcsokoládé
- 300 g vaj
- 200 g porcukor
- 70 g kakaópor
- 125 g philadelphia vajkrém
- 1 vanília rúd
+áfonya, csoki golyó
Elkészítése
1. Először mérjünk ki mindent és készítsünk oda 3 tálat. Az egyikbe tegyük a kakaóport, lisztet, sütőport, a másodikba a cukrot (40 g), tejet, olajat, tojássárgáját, a harmadikba pedig a tojásfehérjét (100 g) egy csipet sóval és pár csepp citromlével.
2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral. A tojássárgás edényben keverjük össze a hozzávalókat, majd dolgozzuk el jól benne a kakaóporos keveréket és lazítsuk fel a tojásfehérjével. 175 fokon süssük készre.
3. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett,, majd amíg hűl addig a vajat a porcukorral habosítsuk ki. A vajas masszához adjuk hozzá a kakaóport és az étcsokit, keverjük tovább a géppel, majd adjuk hozzá a vajkrémet és a vanília rudat is, dolgozzuk simára.
3. A piskótánkat vágjuk 3 részre, kenjünk meg a csokis krémmel, szórjuk meg áfonyával, ugyanezt kövessük el a következő szinttel, majd a külsejét is vonjuk be a krémmel, a tetejét pedig díszítsük csoki golyóval és gyümölccsel.
krém és inspiráció, tortalap
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Isteni finom !!!!!!!!! Köszönöm!!!!
VálaszTörlésÖrülök, h ízlett! :) Szeretem ezt a krémet, mert könnyen kenhető és nem túl édes! :)
Törlés