2015. január 24., szombat

2 éves a fromJuci - sós pereces brownie

Talán butaságnak tűnik ünnepelni egy blognak a születésnapját, de nekem sokat jelent. A blog miatt tartok ott ahol, tulajdonképpen neki és Nektek köszönhetem a cukrászathoz való szenvedélyemet. 

Sokakkal ellentétben én nem sürögtem-forogtam kiskorom óta a konyhában, inkább élvezettel fogyasztottam a finomabbnál finomabb süteményeket. Néha próbálkoztam otthon ezzel-azzal, de sose kötött le úgy igazán. Mióta létrehoztam a blogot és megosztok veletek újabbnál újabb kipróbált / saját magam által elkészített süteményeket, azóta a mániámmá vált. El sem tudom képzelni most már azt, hogy milyen is lenne cukrászkodás nélkül az életem. Minden órában eszembe jut, hogy éppen mit fogok jövő héten vagy az utána levő héten sütni. :) 

Szerencsés vagyok, mert követhetem az álmaimat. A munkahelyemen is a hobbimnak élek és szabadidőmben is imádom ezt az időtöltést. Érdekes, hogy az ember élete, hogy meg tud fordulni egy szempillantás alatt... 3 éve még a fősulira jártam, utáltam. Ha megkérdezték mit szeretnék a későbbiekben kezdeni az életemmel, nem tudtam rá a választ. Most tudom... szeretnék ennek élni, mindenkit nap, mint nap megörvendeztetni finomságaimmal és mosolyt csalni az emberek arcára. Szerencsére szépen sorjában minden úgy alakul ahogyan én szeretném, ehhez persze kitartásra és elhivatottságra van szükség. Néha vannak rosszabb napok, de mindig arra gondolok, hogy végre azt csinálhatom, amit igazán szeretek és ez állít talpra és visz mindig előrébb és előrébb... no meg a finom sütemények és a tudásvágy. Imádom ezt a szakmát, sosincs olyan, hogy már nincs tovább, mindig van hova fejlődni, ez a cukrászat szépsége, bája.

Mániákus süti fanatikus lettem. Imádom a különböző alapanyagok textúráját, az olvasztott csokoládé illatát, a cukor színtiszta, ropogós gyémántkristály szemcséit, a kandírozott narancshéjat, a fahéjat, a sütőben illatozó és az egész teret belengő brownie illatát, a friss kalács roppanó héját és még számtalan megannyi dolgot, ami körbelengi a mindennapjaimat.

Köszönöm, hogy velem tartotok a barangolásaimban, az életem apró kis részleteiben. Örülök, hogy sokatok kérdez és próbálok is segíteni, amiben tudok. Szeretem, amikor írjátok, hogy kipróbáltátok a süteményt / tortát és milyen finom lett. Jó érzés, hogy mások is szeretnek sütni és mosolyt csalni szeretteik arcára egy-egy saját maguk által elkészített desszerttel. :)

A brownie receptjét pedig majdnem el is felejtettem a nagy áradozásban! :D 




Sós pereces brownie

Adag

13 centis forma

Hozzávalók
  • 56 g étcsokoládé
  • 56 g vaj
  • 56 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 g liszt
  • tejföl
  • kakaópor
  • perec

Elkészítése

A vajat a csokoládéval olvasszuk össze, majd hagyjuk kicsit hűlni. A cukrokat a tojással robotgéppel keverjük habosra, adjuk hozzá az olvasztott csokis masszát, végül a lisztet és keverjük egyneműre. 170 fokon süssük 20-25 percig. Miután kihűlt, a tejfölt keverjük össze a kakaóporral, egyengessük el a sütemény tetején, majd dobáljunk rá perec darabokat.

Tipp
  • akkor jó a sütemény, ha a külseje megkeményedik és repedezik
  • ha 24 centis formába szeretnénk elkészíteni, növeljük az adagot a 4szeresére
  • dobálhatunk bele gyümölcsöket, még ízletesebb lesz tőle a süteményünk (meggy, málna, eper, banán)
  • tetejére mascarpone + csokoládéból kikevert krémet is tehetünk
  • tálalhatjuk fagylalttal, öntettel, tejszínhabbal


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

2 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot, és további sok sikert kívánok a finomságokhoz meg az álmaidhoz! :)

    VálaszTörlés