2016. március 17., csütörtök

Körözöttes sajttekercs

Nem tudom ki ismeri közületek a sajttekercset, de remélem, hogy minél többen! Ha pedig még nem ismernétek, akkor azonnal el fogjátok készíteni, mert hihetetlenül finom és egyszerű.

Anyukámtól tanultam, ő mindig húsvétra készíti el és reggelinél tálalja.
Vendégvárónak is kitűnően alkalmas. :)




Hozzávalók

  • 400 g trappista sajt
  • 400 g túró
  • 1 fej lila hagyma / újhagyma 
  • bors
  • pirospaprika
  • tejföl


Elkészítése

1. Egy fazékban forraljunk vizet, zárjuk el alatta a lángot, majd tegyük bele a sajtot és annyi percig hagyjuk benne, amennyi dkg-os a sajtunk (jelen esetben 40 perc).

2. Készítsük el a körözöttet. Vágjuk fel a hagymát kis darabokra, a tejfölt keverjük ki a túróval és ízesítsük meg a fűszerekkel.

3. Amikor letelt az időnk, nyújtsuk ki a sajtot deszkánkon (úgy mintha tésztát nyújtanánk), kenjük el benne a körözöttet és tekerjük fel úgy, mintha bejgli lenne. Csomagoljuk folpackba, tegyük hűtőbe pár órára, majd vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket.

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése