A Pupusas El Salvador nemzeti étele. Nagyon egyszerű az elkészítése, nagyon finom és eléggé kiadós étel.
Adag
6 darab
Hozzávalók a tésztaalaphoz
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 50 ml olaj
- 120 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg apróra vágott gépsonka
- 1 apróra vágott paprika
- fél póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- csipet só
Elkészítése
1. Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat összegyúrjuk és amíg megcsináljuk a tölteléket, addig pihentetjük.
2. A töltelék hozzávalóit apróra felvágjuk és összekeverjük. A tésztát 6 egyforma méretre vágjuk és egyenként kör alakúra nyújtjuk ki, majd közepébe belerakjuk a tölteléket, összecsípjük, kicsit kilapítjuk.
3. Teflon serpenyőben olaj nélkül pár perc alatt megsütjük (először az egyik, majd a másik oldalát).
6. Érdemes több tölteléket csinálni, mert magában is nagyon ízletes. Nyújtás során sem kell lisztet használni az olaj miatt.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
- fromJuci -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése