2013. július 27., szombat

Vaníliakrém

Próbáltam keresgélni olyan vaníliakrémet, ami nem pudingos és nem vajas. Ez a krém tökéletes! Az almás máktorta (2012 országtorta) tölteléke. 




Adag:

egy 24 centis torta megtöltésére és külső bevonására való mennyiség

Hozzávalók:

0,9 l tej
195 g cukor
105 g kukorica keményítő
5 db tojás sárgája

vanília aroma
450 g tejszínhab (30%-os)

Elkészítése: 

1. A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. 


2. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. 

3. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük. 

4. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése