Próbáltam keresgélni olyan vaníliakrémet, ami nem pudingos és nem vajas. Ez a krém tökéletes! Az almás máktorta (2012 országtorta) tölteléke.
Adag:
egy 24 centis torta megtöltésére és külső bevonására való mennyiség
egy 24 centis torta megtöltésére és külső bevonására való mennyiség
Hozzávalók:
0,9 l tej
195 g cukor
105 g kukorica keményítő
5 db tojás sárgája
vanília aroma
450 g tejszínhab (30%-os)
Elkészítése:
1. A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük.
2. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt.
3. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük.
4. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.
- fromJuci -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése