2013. augusztus 23., péntek

Kolbászos kistáskák

A sok édes után vágytam már egy kis sósra, de nem sok mindenem volt itthon.. még tejem sem, mert megittam a reggeli kávéhoz. :) Így ötletelgettem és megalakult ez a recept. A tésztáján még van mit javítani, igazából a töltelék az, ami feldobja. :)


Hozzávalók a tésztaalaphoz:

35 dkg liszt
fél csomag porélesztő
25 dkg margarin
kávéskanál cukor
1 bögre langyos víz
só ízlés szerint
1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

csípős mini snack kolbász 
hagyma

provencei fűszerkeverék

paradicsomszósz


Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

2. A hagymát kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk. Ha kész, akkor beleszeleteljük a kolbászokat, fűszerezzük, majd a végén a paradicsomszósszal összeforraljuk.

3. Ha kész a tésztánk, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd mint a derelyénél úgy megtöltjük. Papírozott tepsibe rakjuk és a tetejét tojássárgával megkenjük.



4. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.




Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése