2014. január 21., kedd

Ribizlilekváros piskótatekercs

Nem csak tortákat, cupcakeket, sütinyalókákat díszíthetünk, hanem a piskótatekercset is fel tudjuk dobni 1-1 mintával. Lehet ez felirat, maci forma, szivecske vagy csak egy sima minta más színnel és máris hangulatosabb lesz a tekercsünk. Tölteléknek nem krémet raktam most bele, hanem házi lekvárt.

A videós segítségem itt található. :)


Hozzávalók a díszítéshez:

1 tojásfehérje
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
4 dkg átszitált liszt
ételfesték

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
csipet só

Hozzávalók a tölteléhez:

1 közepes üvegnyi lekvár


Elkészítése:

1. Először elkészítjük a külső díszítést. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, a lisztet és az ételfestéket.

2. A/4-es papírra rajzolunk, vagy nyomtatunk sablont, amit a sütőpapír alá rögzítünk. A masszánkat habzsákba vagy zacskóba adagoljuk (ebben az esetben vágunk rajta megfelelő méretű lyukat) és a sablonunkat elkezdjük szépen végig rajzolni a krémmel.

3. Ha elkészültünk, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.

4. Most jön a piskóta. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük az egy csipet sóval és a cukor 1/3-val, majd közben hozzáadagoljuk a cukor 2/3 részét és a tojásokat egyenként. A legvégén a lisztet, de azt fakanállal gyors mozdulatokkal keverjük hozzá.

5. A hűtőben lévő külső díszt kivesszük, rárakjuk a tepsire, majd ráöntjük a piskóta masszánkat. Úgy adagoljuk, hogy a mintánk fölött ne nagyon kelljen fakanállal vagy bármivel belepiszkálni, mert felszakíthatjuk a szép kis rajzunkat. Az így elkészült piskótát 15 percig sütjük, de ezt ellenőrízzük tűpróbával, mivel nem mindenkinek egyforma a sütője. :)

6. Kivesszük, gyorsan leszedjük róla a papírt, nehogy ráragadjon, majd megtöltjük lekvárral és feltekerjük. Megvárjuk míg kihűl és szeletelve tálaljuk.



Jó étvágyat hozzá! :)

- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése