2014. február 7., péntek

Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú

Biánál már sokszor láttam, hogy süt pogácsát és mindig áradozott róla, hogy milyen klassz. A virtuális szülinapomra is készített és személyesen hozott belőle nekem kóstolót. Nagyon fincsi. Végre egy pogácsa, ami puha marad és roppant egyszerű az elkészítése. Itthon kipróbáltam, anyáék is megkóstolták és nekik is nagyon ízlett. Ami szerintem még jobban emeli ennek az egyszerű sós sütinek a fényétm hogy nem kell bele se sütőpor, se szódabikarbóna, Mindenféleképpen vajjal készítsük el, mert úgy lesz igazán finom. :) A 25-ös szám pedig arra utal, hogy majdnem mindenből 25 dkg kell bele, még a sütési ideje is ennyi. :)


Adag:

2 és fél gáztepsinyi 
(én egyfalatosra szaggattam őket)

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg túró
1 tojás
só (közben kóstolgassuk a tésztánkat)

Tojás a kenéshez


Elkészítése:

1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk és pár órára hűtőbe tesszük. Nyugodtan egy egész éjjelre is berakhatjuk, majd másnap kivesszük és 15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy kicsit megpuhuljon.

2. Lisztezett deszkán 7 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggasuk, majd rakjuk rá a sütőpapíros tepsire és kenjünk meg a tetejüket tojással, 180 fokon 25 percig süssük.

3. Figyelem! Alapból süssünk kétszer ennyi adagot, mert vészesen fogy! :D 



Jó étvágyat! :)

-fromJuci-

4 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! Pont van még 25dkg túróm, összeállítom a délután és holnap kisütöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! :) Na milyen lett Piroska? :)))

      Törlés
    2. Elkészült, már a blogomon van a bejegyzés. Jó kis pogi lett belőle. Túrósat nem szoktunk készíteni, tényleg jó puha lett!

      Törlés
    3. Igen, most vettem észre nem olyan régen, :) Szerintem a túró miatt lett puha! :))) De olyan fincsi :) Örülök,h elkészítetted. :)

      Törlés