Lessétek meg az én narancsos durván csokis trüffel tortámat, aztán készítsétek el Ti is otthon! :)
Adag
Normál tortaforma
Hozzávalók a piskótához
- 7 tojás
- 200 g cukor
- 120 g vaj
- 50 g étcsokoládé
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1,5 tk sütőpor
- 2 csipet só
- 1 narancs reszelt héja
Hozzávalók a krémhez
- 550 tejszín
- 350 étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
Csokoládé ganache
- 100 g tejszín
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése
1. Először elkészítjük a krémet ( ezt előző este is megcsinálhatjuk). 550 g tejszínt 350 g étcsokoládéval összeolvasztunk, majd belereszeljük a narancs héját és félretesszük. Ha kihűlt, akkor tegyük be a hűtőbe.
2. Az étcsokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd félre rakjuk. A szárazanyagokat kimérjük egy tálba, a tojásokat szétválasztjuk és a sütőt 180 fokra melegítjük.
3. A tojássárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokis-vajas masszát, belereszeljük a narancs héját és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük.
A csokis részbe először beleforgatjuk a fehérje 1/3-át, majd a maradékot, végül a szárazanyagot és homogénre keverjük, a formába tesszük és 50-55 percig sütjük.
4. Ha kihűlt a piskótánk, akkor vágjuk 3 részre. A töltelékhez verjük fel a krémet, majd a 200 g tejszínhabot és forgassuk össze őket, töltsük meg a piskótánkat és vonjuk körbe a tortácskánkat a krémmel. A torta csorgatásához olvasszunk össze 100 g tejszínt, plusz 100 g étcsokoládét és folyassuk le a tortánkat vele, majd díszítsük mindenféle jósággal.
Tipp
- miközben töltjük a tortánkat, a krémre dobálhatunk kandírozott narancshéjakat is
- málnás verzióban is giga tuti finom
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése