2013. január 24., csütörtök

Cake pop!

A cake pop sokféle méretű, ízű és színű lehet. 
Egyesek szerint egy ínycsiklandozó, ízletes mini torta pálcikára húzva. 
Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Általában esküvőkre, gyerek zsúrokra készítik - én a családom és barátaim számára.


Adag: 

  24-27 db (attól függően, hogy mekkora gömböket formázunk)


Hozzávalók
  • hurkapálcikák
  • dekorációs elemek (dekor szórók, dekor gyöngyök)
  • 200 g csokoládé a bevonáshoz 
Tésztaalaphoz
  • 10 dkg vaj (lehetőleg szobahőmérkésletű)
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 10+4 dkg porcukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 7 dkg finomliszt 



A tésztaalap összetapasztásához

  • 5 dkg Philadelphia krémsajt
  • 5 dkg cukrozott vaj (tetszés szerint)







 Elkészítés


1. Keverjük ki a vajat 10 dkg porcukorral habosra. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjéket verjük fel 4 dkg porcukorral, a sárgájukat közben rakjuk félre. 



2. Olvasszuk fel a csokoládét (hagyjuk kicsit hűlni), majd keverjük hozzá a vajas-porcukros masszához és egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat. A masszához keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet és dolgozzuk egyneműre.180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.





3. A piskótát morzsoljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a krémsajtot és a cukrozott vajat, majd dolgozzuk őket egy "tésztává". A kész masszát tegyük hűtőbe minimum 1 órára, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha több ideig hagyjuk pihenni.



4. A csokimasszából csináljunk 1,5 cm-es kis gömböket, majd ismét tegyük őket fél órára hűtőbe, hogy megdermedjenek.


5. A csokoládét olvasszuk fel (ajánlom az Aldiban kaphato Choceur csokoládé családot). A hurkapálcika egyik végét a csokoládéba mártjuk, majd a golyókba szúrjuk úgy, hogy a golyó feléig legyenek körülbelül. Ha tovább szúrjuk akkor leeshet a golyónk. Ismét hűtőbe rakjuk 15 percre.

6. Most jöhet a kedvenc részem a díszítés. :) Evőkanál segítségével a gömböket beleforgatjuk a csokoládéba, majd megszórjuk a díszítő elemekkel és hungarocellbe szúrjuk. Ha bögrébe öntjük a felolvasztott csokit és csak belenyomjuk a nyalókát, akkor nem kell hozzá evőkanalat használni. Csinálhatjuk őket ülősnek is, akkor ne szúrjuk őket hungarocellbe, hanem amint bemártottuk úgy rakjuk sütőpapírra és a tetejüket díszítsük meg. Hideg helyen hűtőben vagy spájzban dermesszük meg.

Tippek
  • jobb előző nap elkészíteni hozzá a piskótát, így másnap csak a golyózás és a díszítés marad
  • a kész masszát több óráig hagyjuk hűtőben, hogy jobban összeérjenek az ízek
  • bevonhatjuk étcsokival, tejcsokival, fehércsokival, marcipánnal, a fehércsokit színezhetjük is az arra megfelelő festékekkel vagy természetes anyagokkal
  • celofánba csomagolva, kis masnival kitűnő ajándék
Recept: Cuppcake



Jó étvágyat hozzá! :) 
-fromJuci-

 

 

4 megjegyzés:

  1. Szuper ez a pontokba szedett leírás és nagyon tetszenek a nyalókák is!
    Köszönöm, hogy velem játszol! :)

    VálaszTörlés
  2. Sajttortás már készült nálunk is, de ez most felizgatott. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajttortás? Uuuu, mindjárt meg is nézem! :) Ezt mindenki szereti mert se nem keserű se nem édes, pont jó. :)

      Törlés