2013. január 26., szombat

2013 trend süteményei

Mint ahogyan a ruhákban, cipőkben, parfümökben is megérint minket a divat hulláma, úgy a sütemények körében is létezik a trend. A Good Food szerint 2013 slágerei a látványos tortabelsők, a pillecukrok, a "zebra" csíkos sütemények, a mini eclair -és a hagyományos fánkok.

 


1. Különleges, látványos tortabelsők
 
Kívülről egyszerű, minimál stílusú tortának tűnnek, ám amikor felszeleteljük, akkor jön igazán a varázslat. Sokféle típus létezik: szivecskés, szivárvány színű, kockás, pöttyös és a pasztell különböző árnyalatai. A színes piskóták eléréséhez használhatunk ételfestéket, de én inkább a hagyományos módot választanám (spenótot, céklát, feketeribizlit, bodzabogyót, szedret, kakaót).



Szivárvány

Kockás

Pöttyös
Szivecskés



 2. Pillecukorkák

Nemsokára azon kapjuk majd magunkat, hogy nem lesz olyan élelmiszerbolt, ahol ne lehetne kapni pillecukrot. Sokak előszeretettel fogyasztják csokiba mártva, forrócsokiba dobálva vagy csak simán magában egy jól megérdemelt ebéd után. Ha barátaid, ismerőseid édesszájúak, akkor imádni fogják az általad házilag elkészített mályvacukrokat.








3. "Zebra" csíkos sütemények

A márványtészta 21. századi változata. Kellő pontossággal egy egységesen csíkos süteményt kapunk. A kulcs a tészták egyenrangúságában rejlik. Ugyanolyan állagúnak kell lennie, mindkét tésztának. Ha az egyikben egy picivel is több tej van, az hígabb lesz, ezáltal a "zebra" csíkok pacává nőhetik ki magukat. Ha betartjuk a szabályokat, akkor a végtelenség nyílik meg előttünk mind ízben, mind színben.







4. A mini eclair
 
  A mini eclair fánk Párizsban most a virágkorát éli. Külsőleg egy roppanós égetett tészta, ám belsejében egy pillekönnyű krém (általában mandulás, mogyorós, kakaós vagy kávés) rejtőzik. Díszítés terén csak a fanzátiánk szabhat határt.

 





 5. Fánk

Talán ez a legideálisabb édesség, mivel beköszöntött a farsangi szezon. A házi asszonyok által jól ismert kelt tésztájú édesség. Többféle ízben, színben, méretben, töltelékkel készíthetjük el.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése