2013. február 12., kedd

Pizzás rúd

Az ember hangulata, kedve határozza meg, hogy éppen mit kíván aznap. Én alapjában véve édesszájú vagyok, ám van amikor hirtelen muszáj valami sóst is magamhoz venni. Nem volt ez másként tegnap sem. A pékségekben is általában a pizzás dolgokat szoktam preferálni, így esett a választásom a pizzás rúdra.



Adag:


Egy tálcányi sós sütemény jön ki belőle




Hozzávalók
 a tésztaalaphoz:


50 dkg finomliszt

2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1,5 dl tejföl
10 dkg margarin
1 tojásnak a sárgája
1 evőkanál só


Hozzávalók 
a feltéthez:

pizzakrém
fűszerek (kakukkfű, oregano, bazsalikom, majoranna)
15 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. A liszt közepébe fészket formázunk és beletesszük a tejfölt, a margarint, a tojássárgát, a sót és az élesztőt.



3. Az egészet összedolgozzuk, majd langyos helyen 15-20 percig pihentetjük.

4. Eközben elkészítjük a szószt ( a pizzakrémmel kikeverjük a fűszereket) és lereszeljük a sajtot.

5. Miután a tésztánk kellőképpen kipihente magát, a műveletet még egyszer megismételjük, majd a tésztát kinyújtjuk és egy kés segítségével kb. 3,5x8 cm-es téglalapokat vágunk.


6. Sütőpapírra helyezzük, megkenjük a szósszal és rászórjuk a sajtot.



7. Közép meleg sütőben ropogósra sütjük. Ha szeretnénk még gazdagíthatjuk sonkával, kukoricával!
Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése