2013. március 28., csütörtök

Sajtkrémes fahéjas csiga

A fahéjas csiga az egyik kedvenc kelt tésztám. Ezzel a sajkrémes szósszal a tetején nagyon finom! Ezerszer jobb, mint csak úgy simán, natúran. Szigorúan melegen együk, mert úgy a legfinomabb! És nehogy lehagyjuk róla a krémet.. az adja meg neki a nagy durranást!

Köszönöm a receptet Szofinak!




Adag:

2 db 22 cm átmérőjű tortaformányi


Hozzávalók a tésztaalaphoz:

3 dl langyos tej
25 gramm kristálycukor
5 gramm élesztő
0,5 kg liszt
1 tk. só
85 gramm vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

80 gramm vaj
80 gramm barnacukor
1,5 tk. őrölt fahéj

Hozzávalók a tetején lévő mártáshoz:

50 gramm vaj
30 dkg porcukor
125 gramm Philadelphia krémsajt


Elkészítése:

1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. Egy tálban a lisztet, a vajat és a sót elmorzsoljuk, majd beleöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.

3. Kivesszük a nyújtódeszkára és jól átgyúrjuk, hogy kissé levegős legyen. Meleg helyere rakjuk és 40 percig pihentetjük.

4. A megkelt tésztát ismét átgyúrjuk és kétfelé vágjuk. Mindkét tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.

5. Margarinnal lekenjünk a tésztákat és a fahéjas-cukros töltelékkel meghintjük.



6. Feltekerjük, majd felszeleteljük.



7. A tortaformába sütőpapírt teszünk és szépen elhelyezzük egymáshoz nem túl közel a csigáinkat. (Azért nem túl közel, mert még kelhetnek). Utána 20 percig pihentetjük a tortaformában.

8. 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük olyan 20 perc alatt.





9. Kivesszük a sütőből és megkenjük a mártással, majd karamellel díszítjük.




Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés: