2013. május 19., vasárnap

Nagymamáink lekváros linzere

A minap nagyon megkívántam a linzert és nagyon régóta nem ettem. Gondoltam sütök egy adagnyit, amiből persze pár pillanat múlva semmi sem maradt. Ezt a receptet azoknak küldöm, akik imádják az omlós tésztájú baracklekvárral töltött isteni linzer virágokat. :) Köszönöm ezt az élményt Latsia konyhájának!




Hozzávalók a tésztaalaphoz:

30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só




Elkészítése :

1. A hozzávalókat egy lábasban jól összedolgozzuk, majd egy estére hűtőbe tesszük pihenni.

2. Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk, hogy megpuhuljon, majd újból átgyúrjuk. Lisztezett deszkán körülbelül 0,5 cm-esre nyújtuk és kiszaggatjuk.

3. 170 fokon sütőpapírral kibélelt tepsiben aranybarnára sütjük. A tetejét félig kihűlten megcukrozzuk.

4. Ha kihűlt akkor pedig lekvárral összeragasztjuk őket.




Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése