2013. július 2., kedd

Kefires lángos

A nyárról nekem mindig a lángos és a Balaton jut eszembe. A kedvencem a fokhagymás alapon sajt és tejföl, bár szerintem az emberek 80%-a ezt preferálja. :) Ezt a tésztát 3-4 napig is tárolhatjuk a hűtőben és mindig elég csak annyit elkészíteni, amit éppen megkívánunk vagy a kis családunk megkövetel tőlünk! Induljon hát a lángos-party! :) 






Hozzávalók:

70 dkg liszt
1 csomag száraz élesztő
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
2 tojás
2 evőkanál olaj
40 dkg kefír

Feltétnek:

olajba paszirozott fokhagyma
reszelt sajt
tejföl




Elkészítése:

1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk.

2. Ha aznap szeretnénk fogyasztani belőle, akkor 40 percig kelesztjük, ha később akkor egy nagy tálba rakjuk, lefedjük és be a hűtőbe! A nagy tál fontos mert nagyon meg fog kelni a tészta és félő,hogy ki fog folyni.

3. Sütés előtt olajos késsel kis bucikat tépünk majd formázzuk őket és 3 cm-es olajban megsütjük.




Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése