2013. augusztus 23., péntek

Csodacsoki torta paleo módra!

Reni szülinapi egészséges tortája. Hiába nem tartalmaz lisztet és cukrot sem egy finom és ízletes tortáról beszélhetünk. :) A receptet Paleo-ínyencnek köszönhetem!




Adag:

22 cm-es torta

Hozzávalók a tésztaalaphoz:

8 tojás
4 evőkanál vajzsír
8 púpos evőkanál kakaópor
8 teáskanál xilit

Hozzávalók a marcipánhoz:

10 púpozott evőkanál darált mandula
5 evőkanál víz
1 evőkanál rum
0,5 evőkanál vajzsír
2 evőkanál xilit

Hozzávalók a csokikrémhez:

1 tojássárgája
1 evőkanál xilit
1dl kókusztej
1 csapott evőkanál kakaó
fél vaníliarúd
1 evőkanál vajzsír

Hozzávalók a csokimázhoz:

3 csapott evőkanál kakaó
125 g pálmazsír


Elkészítése:

1.  Először készítsük el a piskótát. Olvasszuk meg a vajzsírt lassú tűzön, majd keverjük el benne a kakaót. 

2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük ki 7 teáskanál xilittel, majd adjuk hozzá a kakaós-vajzsíros masszát.

3. A maradék xilittel a tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kakaós mixet és keverjük el.

4. 180 fokra előmelegített sütőben vajazott tortaformában készre sütjük.

5. Most jön a marcipán réteg. A mandulát kezdjük el melegíteni lassú tűzön, majd folytonos kevergetés mellett adjuk hozzá a xilitet, a vizet, a rumot, majd végezetül a vajzsírt. Szépen be fog sűrűsödni, amit majd rá tudunk nyomkodni a tortánkra.

6. Éééés most jön a csokikrém a szép kis türelem játékos! :D A kókusztejbe kaparjuk bele a vaníliát, adjuk hozzá a kakaót és főzzük sűrűre.

7. A tojássárgákat keverjük fehéredésig a xilittel, majd vízgőz fölött kézi habverővel kevergessük és folytonos keverés mellett adjuk hozzá a kakaós kókusztejet.

8. A krémet kb 15 percig kell kevergetni, hogy elérje a puding állagot. Fontos, hogy csakis kézzel keverjük és ne géppel. Ha kész a krémünk, akkor lehűtjük és hozzákeverjük a vajzsírt.

9. Most pedig jöjjön a csokimáz.  A kakaóport és a pálmazsírt tűzön főzzük össze. A szép csokimáz titka a jól lehűtött torta. Ha a hideg tortára öntjük a csokimázat, akkor nem folyik le, mert közben is hűl.

10. Most pedig jöjjön a rétegezés. A piskótánkat három részre szétvágjuk, az alsó részre rárakjuk a marcipán réteget, majd a piskótát arra a csokikrémet majd a piskóta és a tetejére még egy kis krém és ezt nyakon öntjük a csokimázzal.


Jó étvágyat hozzá! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése