2013. október 15., kedd

Mascarponés csokoládékrémes torta erdei gyümölcsökkel


Bluer Design megálmodója, Bianca által kaptam egy felkérést, csináljak egy süteményt az Inspirációk Ünnepnapokhoz című oldalnak. Nagyon örültem és izgatottan álltam az egész megmérettetés előtt. A fotókat Lackónak köszönhetem! :)

A receptben meg van említve összetevőnél a 48%-os tejszín, amit csak a Cullinarisban lehet kapni és igen drága. Azóta kikísérleteztem, hogy mascarponéval is kitűnően lehet helyettesíteni, így bármelyik háziasszony olcsóbban el tudja otthon is készíteni akár egy születésnapra, névnapra is ezt a csodálatos tortát.

A receptet pedig Linda Lomelinotól, az egyik kedvenc sütikészítőmtől vettem. :)


Adag:

18 cm-es tortaformához

Hozzávalók a piskótához:a csésze 2,5 dl-es

1 csésze liszt

negyed csésze kakaó
negyed teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál só
100 g szoba hőmérsékletű vaj
háromnegyed csésze cukor
1 nagy tojás
1 nagy tojás sárgája
75 g olvasztott csokoládé
fél teáskanál vanília aroma
fél csésze tej


Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krémsajt

1/3 csésze kakaó
1/3 csésze porcukor
1 csésze 48%-os tejszín (http://www.culinaris.hu/)

150 g erdei gyümölcs

Hozzávalók a tetejéhez:

250 g erdei gyümölcs
porcukor



Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd elkészítjük a piskótát. Először összekeverjük egy tálban száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna, só.


2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, az olvasztott csokoládét, és a vanília aromát. Hozzáadjuk a száraz mixet, majd robotgéppel simára keverjük, végül hozzáöntjük a tejet.

3. Vajazott, lisztezett formába öntjük és készre sütjük (hurkapálcika próbával nézzük meg, hogy készre sült-e a piskótánk).

4. Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémet. Robotgép segítségével simára keverjük a mascarponét, a kakaót és a porcukrot, majd a végén hozzákeverjük a tejszínt és felhasználásig hűtőbe tesszük.

5. Ha kész a piskóta, akkor hagyjuk hűlni majd kétfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel és a gyümölcsökkel, majd ismét jön a piskóta, krém, gyümölcs és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Észrevétel: Fontos, hogy 48%-os tejszínnel vagy mascarponével dolgozzunk, mert csak így áll meg a második piskóta a krémünkön. Ha 30%-os tejszínnel dolgozunk, akkor inkább azt javaslom, hogy süssünk fele ekkora piskótát, ne vágjuk ketté, hanem a tetejére öntsük rá a krémet és a úgy díszítsük gyümölcsökkel. 

Ez a verzió is mennyeien finom! 



Szép napot kívánok a hétre!:) 
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése