2013. október 16., szerda

Fordított almatorta

Anyukám miközben a birsalmával szenvedett, megkívánt valamit. Azt nem tudta, hogy mit, csak mondta, hogy süssek. Utána eszébe jutott egy recept, amit az egyik barátnője írt le neki... az almatorta receptjét. Hát megcsináltam. Finom és egyszerű és nem is hosszadalmas! Esti alkotás volt ez, gyors fotókkal! :)


Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
20 dkg vaj 
20 dkg porcukor
3 tojás
fél csomag sütőpor
1 cs. vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

4-5 szem alma
5 dkg vaj
5-6 evőkanál cukor
fahéj


Elkészítése:

1. Az almákat megpucoljuk, karikákra vágjuk.

2. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk egyenként a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverjük és fokozatosan hozzáadagoljuk az alaphoz.

3. Az 5 dkg vajat megolvasztjuk, majd egy fóliával kibélelt jénai edénybe öntjük, a falán körbeforgatjuk, majd a kristálycukorral megszórjuk.

4. Az almaszeleteket az edény aljára rakjuk, a sorok között fahéjjal meghintjük. Az almák tetejére ráöntjük a  tésztamasszát, majd 170 fokon készre sütjük. Ha égne a teteje és még nincsen készen a tortánk, akkor a tetejére tegyünk egy alufóliát és süssük tovább.

5. Ha elkészült, borítsuk egy tálra. Ha kihűlt fogyasztható! 


Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése