2013. december 18., szerda

Fahéjas-aszaltszilvás-marcipános bonbon

Néhány blogger kollégámnál láttam már az aszaltszilvás-marcipános bonbon kombinációt. Imádom a marcipánt, a szilvát is, így semmi nem akadályozhatott meg a kipróbálásában. Ők a szilva belsejébe tömködték a kis marcipán rudakat. Hát én 4-et csináltam így (nagyon lágy volt a szilvám és szétmálott a kezemben), aztán változtattam rajta. A marcipánt raktam a szilva köré. Isteni finom! Főleg a csokival, ami körbevonja. Gasztroajándéknak is kiváló! :)


Hozzávalók:

marcipán
aszaltszilva
fahéj
étcsokoládé (nem tortabevonók)



Elkészítése:

1. A marcipánt fahéjjal ízesítjük (nyomkodjuk), majd porcukrozott deszkán vékonyra nyújtuk és téglalapokat vágunk ki belőle.

2. Mindegyik téglalap elejére 2 szilvát helyezünk, felhengergetjük és gömbbé formázzuk őket.

3. Az így keletkezett kis gömböket 1 órára hűtőbe tesszük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk a csokinkat.

4. A kis bonbonokba fogpiszkálót szúrunk, majd megforgatjuk a csokiban és sütőpapírós tálcára rakjuk őket.

5. Hűvösebb helyen (nem a kályha mellett :D ) hagyjuk, hogy megdermedjenek.


Jó étvágyat hozzá! :)

4 megjegyzés:

  1. egyáltalán nem csúfak! Sőt! Viszont van egy hatalmas hibájuk. Hogy nem hozzám érkeznek ajándékba! A kedvencem a szilvás marcipán, főleg csokival. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dina! :) De kedves vagy! Köszönöm! :) :) Hát igen, én is imádom mindkettőt.. vagyis hármat! Ez a triumvirátus überbrutál! :) :)

      Törlés
  2. Ideg ez a jó szó rá....űberbrutál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem karácsony után önző leszek és csinálok magamnak egy adagnyit és 10 perc alatt az egészet magamba fogom tömni! :D

      Törlés