2014. január 2., csütörtök

Házi bounty

Kókusz imádóknak kötelező, de főleg a Bounty fanoknak! Amikor ildi KOKKInál megpillantottam a receptet, tudtam hogy valamikor el fogom készíteni. Ami késik, nem múlik.. megcsináltam és isteni finom lett! Szerintem jobb, mint a bolti.. bár én mindig ezt mondom, mert sokkal jobb házi készítésű csokikat enni, hiába kerül több időbe az elkészítésük. Én nem egyenként mártogattam őket, hanem csak nyakon öntöttem a tetejét tejcsokival, majd csíkoztam rá pár fehéret. Nem kell sütni, csak a dermesztést kivárni, szeletelhető és fogyasztható - 1 perc alatt az összeset! :D 


Adag:

24x24-es tepsinyi

Hozzávalók:

2 dl tej
10 dkg cukor
1-2 teáskanál vanília aroma
8 dkg vaj
1 csipet só
2 ek búzadara
12-14 dkg kókuszreszelék

200 g tejcsokoládé + 3-4 kocka fehércsoki


Elkészítése:

1. Egy lábasban közepes lángon kezdjük el melegíteni a tejet, cukrot, sót, vanília aromát és vajat. Ha elolvast a vajunk, adjuk hozzá a búzadarát, majd így is főzzük pár pillanatig.

2. Végezetül keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Egy közepesen kemény masszát kell kapnunk, amit még tudunk keverni. 

3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele a kókuszos masszát, hűtsük ki, majd rakjuk éjszakára hűtőbe.

4. Másnap a tejcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, öntsük rá a kókuszos alapra. Ha kicsit hűlt, akkor csíkozzuk a fehér csokoládéval.

5. Ha mindkét csokoládénk megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük kockákra.


Jó étvágyat hozzá! :)

2 megjegyzés:

  1. Ezt már a facebookon is megcsodáltam, megdícsértem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marisz ez nagyon finom és olyan egyszerű! Csak amíg estére a hűtőbe rakjuk, na az a kellemetlen! :D

      Törlés