2014. február 3., hétfő

fromJuci virtuális 1. születésnapi zsúrja

Sürgök-forgok, utolsó izgalmas simítások. Már fél órája percenként nézem az órámat, de senki... olyan lassan telik ilyenkor az idő. A pezsgők és a koktélok behűtve egy kis szörp is akad néhol. Dekoráció kész, amolyan tavaszias, zeneválogatás perfect. A ruhám a 20-as éveket idézi, hajamban marcell hullám. És ami éppen szól: a Charleston

Az asztalon pedig egy desszert díszeleg még csak: a narancsos sajttortám!



Csengettek. Odatipegek. Izgatottan nyitok ajtót.



Jé, hát megjött Piroska és Dina. Gyertek Kedveskéim, csak bátran, bátran... napok óta várom ezt a pillanatot! Gyönyörűek vagytok! 



Piroska, a Süssünk-főzzünk háziasszonya a nyáron elkészített amaréna meggyét hívta segítségül és elénk varázsolta ezt az ízletes meggyes-csokis kelt kalácsot.


Dina egy gyönyörű gyümölcskenyeret hozott nekünk és mivel ő a marcipán mágus, ezért nem maradhatott ki ebből sem ez az ínyencség. Ha nem tudnád, hogy mire használd a felgyülemlett tojásfehérjéket, hát itt a megoldás! Uvimát mindenkinek! :D Kóstoljátok hát kedvetekre Uvima gyümölcskenyerét Dina világából!


Konyhalállal együtt nem csak a sajtos kocka érkezett meg, hanem salsa is! :D Csörögjünk hát kedvünkre! Egyet jobbra, egyet balra! :)


Gyülekezünk lassacskán. Konyhalál által elfogyasztott itókánk után piros pozsgás arccal várjuk a többieket.

Hirtelen egyszerre többen jönnek. Lássuk csak! Elsőként Gertit látom meg, ő egy gesztenyés álommal rukkolt elő... tuti megérezte, hogy imádom a gesztenyét. Közelebb megyek: nini! hát ez egy geszenyés sajttorta! :)


Esztit látom meg következőnek, ő egy csokoládés édességet hozott, ám nem akármilyet...babos browniet, méghozzá liszt nélkül.


Konyhavirtuóz is betoppant, ő egy általam elkészített keksz-szel kedveskedett, ez pedig nem más mint a csokis-mogyorós keksz.


Janka egy halom profiterollal állított be, ami amarettos vaníliakrémmel van töltve ropogós karamell köntösben. Szerintem ez mind önmagáért beszél, de azért mutatok egy képet is, csak hogy lássátok mit kell kipróbálnotok jövő héten! :D


Hohohooo és hát nem party a buli egy kis saláta nélkül... kisIldi erre is gondolt. Ő egy füstölt halas,majonézes tésztasalátával örvendezetett meg minket. Mmmmm!


Zsuzsa mi mást hozhatott volna, mint egy tortát... ám nem hétköznapit. Ő a dobos sorozatának egyik kis alkotóeleme: a Tigris torta. Zsuzsi vicceskedve feltette a kérdést: "Sziasztok! Kér valaki egy szeletet?" Hát hogyne kérnénk?! Szerintem mire oda fordulsz, már nem lesz egy szelet sem! :D




Ooooo és most a dió imádóknak kedvezett a szerencse ismét. Abroszra-való mennyei diós háromszögeket hozott baracklekvárral. Biztos megérezte, hogy a matematikával mindig is jó barátok voltunk, így öltött geometrikus formát a sütemény is. :D 


Kedves Druszám egy olyan party süteménnyel rukkolt elő, ami nélkülözhetetlen egy ilyen kis összejövetelkor. Töltött fánkokat hozott, ami két szempontból is különleges. Egyik, hogy sütőben sütötte a másik pedig, hogy szilvalekvárral van töltve, amit imádok... és remélem, hogy még sokan mások is. Íme hát a remekmű a: szilvalekváros töltött fánkok sütőben sütve.



Ági kislányait sem hagyta ki a mulatságból. A szülinapi party-ra, az először kipróbált macaronokkal rukkolt elő. Úgy látom a lányok letesztelték elhozatal előtt! :)




Most pedig a sok édes után jöjjön ismét egy kis sós. És ha már változik az ízvilág, akkor a zenét is tekerjük át ide! :D Erika egy olyan süteményt készített amiben megtalálható az a két fő alkotóelem, amit imádok... a káposzta és a kolbász. :D Íme a remekműve a káposztával és kolbásszal töltött párnácska, ám ő a vegáknak is kedvezett egy kis csigával.


És hát ki kopogtatott be még mi hozzánk? - Erika kutyuskája. Hát bizony őt sem hagyhatjuk ki a buliból. Még szerencse, hogy csupa állatszerető ember vesz minket körül. :) Az asztal alól majd biztos csurran-cseppen egy-két jó falatka. ;D


Egy party alap kellékei a muffin és a cupcake. A muffinokat Aninak köszönhetjük. Ám ezek nem akármilyen muffinok, töltve van a kis hasuk... méghozzá kókusszal!! Fogadjátok szeretettel a kókuszos-vaníliás muffinkákat.


A mokkás cupcakeket pedig a hírhedt koronázatlan cupcake gyártó hercegnő szolgáltatta, aki nem más, mint: Tündérsüti! :)


Dórinak nincsen blogja, de szabadidejében szeret sütizni. Néha csak ámulni tudok azon, hogy milyen csodákkal rukkol elő, mint ez az epres-tejszínes torta.

Hozzávalók az alaphoz: 30 dkg háztartási keksz, 20 dkg ráma, vaníliaaroma

Hozzávalók a krémhez: 10 dkg rizs, 15 dkg kókuszreszelék, 6 dl tej, 5 dkg nyírfacukor, 2 dl habtejszín, 2 dl víz, 1 dkg margarin, zselatin por, bourbon vaníla rúd, vanília aroma

Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel és a vanília aromával. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk és berakjuk a hűtőbe. A rizst megfőzzük 5 dl tejjel és a vízzel. Ha megfőtt, belekeverjük a kikapart vanília magokat, a kókuszreszeléket, a cukrot és a vanília aromát. A maradék tejben elkeverjük a zselatint, addig melegítjük, amíg fel nem oldódik, de ne forrjon fel.Ha kicsi kihűlt, hozzákeverjük a rizses-kókuszos krémhez. A habtejszínből kemény habot verünk és azt is óvatosan hozzáforgatjuk a krémhez. Simítsuk el a tortalapon és tegyük egy fél napra a hűtőbe, lehet egy éjszaka is. Másnap a dekoráláshoz tejszínhabot készítünk és sűrűn, habzsákkal körbenyomkodjuk a torta tetejét. Utána epret, málnát, cseresznyét szurkálunk a habrózsák közé és lereszeljük csokival.



Most pedig látok jönni két kedves kis alkotót. Bájosan csevegnek, mint mindig. Bia és Kinga. :)

Kinga falnivalót hozott nekünk, a bulik másik fontos kellékét a pizzát! :D 



Hozzávalók a tésztához: 
1 kg liszt
1 csapott ek. só
2 dkg élesztő
0.5 l víz
0.5 dl oliva olaj

Elkészítése: 

Hozzávalókat összegyúrom. Élesztőt futtatni nem kell. Hűtőben kelesztem! 3 tepsire való mennyiség. A kinyújtott tésztát mindig megkenem olívaolajjal, függetlenül a feltéttől! Maximálisra melegített sütőben 10 percig sütöm!


Biától nem csak virtuálisan kaptam meg, amit sütött nekem. Ő egy kis tündérangyal. :D Nagyon finom volt mindkettő, de tényleg! És akkora boldogságot okozott ezzel, hogy azt el sem lehet mondani. Egy red velvet tortával és pogácsákkal lepett meg! :)


Ám de Bia se jött egyedül. Elkísérte őt két gyönyörű szép és okos cicája. Mindkettőjüket szeretem, de Huncikát azért jobban, mert ő engedte megsimizni magát. Hunci a kis sziámi. :D


Ismét következzen egy lelkes recept figyelő és nem blogoló. Köszöntsük nagy-nagy szeretettel Mariannt és az ő elképszetően finom Csokis-pillecukros-kekszes fudgét.

Hozzávalók:

300 g mini marshmallows
200 g keksz (lehet háztartási, zabkeksz stb)


300 g étcsokoládé (nekem 70%)

400 g sűrített, cukrozott tej

2 ek + egy kevés vaj 



Elkészités:



Vajazzunk ki egy 23 X 33 X 5 cm-es tepsit.

Törjük össze kis darabokra a kekszet és helyezzuk a marshallow-kal egy nagyobb tálba.

Vágjuk kis darabokra az étcsokoáadét, majd vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá a sűrített tejet és a vajat. 

Öntsük a keveréket a kekszre és a marshmallow-ra, keverjük őket össze.

Öntsük a masszát a kivajazott tepsibe, és tegyük a hütőbe legalább három óra hosszára. Kockákra vágva szeleteljük.





Éppen köszönünk el a vendégseregtől és hirtelen lépteket hallunk... a távolból meglátom Mariszt! Annyira megörültem neki, azt hittem hogy már el sem jön, de a legeslegutolsó pillanatban betoppant. Kedves arcán mosoly csillant és megmutatta mit hozott: sós sajttortát. Mindenki egyből visszalépett és közösen fogyasztottuk el ezt a finom desszertet.

Kinga barátnőm pedig egy kedves kis rajzzal kedveskedett nekem! :)


Összegezve mindent, én nagyon jól éreztem magamat, mégha csak virtuális is volt. Olyan sok finomságot kóstoltam és ha még nem is személyesen, így is lehetett  a süteményekben érezni egy kis darabot belőletek, az ízvilágotokból. Remélem a blogger találkozóra minnél többen eljöttök és élesben is, nem csak a világhálón találkozunk! :) Szuperek vagytok! :)





-fromJuci-



26 megjegyzés:

  1. Én meg elfelejtődtem... biztosan mert picike vagyok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne! :D Ettől féltem! Hajnal fél 3-kor írtam a posztot. De az e-mailemre küldted? Lehet amikor szelektáltam, akkor véletlenül kitöröltem a tiedet... :( Annyira sajnálom! Mindjárt beveszlek a körbe.. tényleg ne haragudj rám! :(

      Törlés
    2. A makik és a lányok! :)))))

      Törlés
    3. Reméljük a második már nem csak virtuális party lesz, hanem mondjuk a cukrászdád megnyitója! :)

      Törlés
    4. Juci, természetesen nem haragszom, hajnal fél 3-kor szerintem én bele is aludtam volna. :)

      Törlés
  2. Remek kis buli kerekedett :) Aranyos kis összefoglalót írtál :) Sok-sok boldog blogszülinapot kívánok neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Remélem még lesznek ilyen bulikák! :D

      Törlés
  3. Bele szédültem ebbe a csodás szülinapi forgatagba :) Nagyon klassz buli volt! Kösziii :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj Anikó! Én köszönöm, hogy eljöttél! :D Isteniek voltak azok a kis muffinok! :)))

      Törlés
  4. Csudijó buli volt, ismétlést kérünk - élesben! - ! :-DD

    VálaszTörlés
  5. Jó kis társaság gyűlt össze, remek buli volt, ügyes összefoglalóval :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Családis kis parti volt sok jó emberrel, és finomsággal! Köszönöm, hogy eljöttél! A saláta pedig mennyei volt! :)))

      Törlés
  6. Remek kis parti volt, koszonjuk a meghivast es a rengeteg finomsagot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne viccelj! Én köszönöm, hogy eljöttél! :))

      Törlés
  7. Azért látszik, hogy nem vagyok gasztro-blogger! Nem nagyon terjedt tovább a fantáziám a jó kis falusi pizzától! :-D
    Na, de sebaj! Ha jövőre is kapok meghívást, hozok valami ütősebb kaját! :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha! Szerintem a jó kis falusi pizzát betömte mindenki, legalábbis én a tepsi felét minimum. (Kipróbáltam ám ezt élesben is... egyik fele hawaii volt a másik meg kukoricás-sonkás-sajtos... fincsi volt :) )

      Törlés
  8. Nagyon jó volt a leírás! Igazi bulis hangulata volt az egésznek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igyekeztem! :) Nem is tudom, hogy hoztam ezt össze hajnalban! :D

      Törlés
  9. Juci, szuperül összefoglaltad a buli eseményeit!
    Én sajnos lekéstem a jelentkezési határidőt, pedig készültem, a január 26-i posztomban meg is említettem:http://tortafuggo.blogspot.hu/2014/01/sajttorta-tarta-de-queso.html
    Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és végig kóstoltátok ezt a sok finomságot! :)
    Talán 23-án sikerül "élőben" is találkoznunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem a talán az jövökre módosul. Nézd csak, beírtalak a posztba, a végére! :))))

      http://fromjuci.blogspot.hu/2014/02/fromjuci-virtualis-1-szuletesnapi-zsurja.html

      Törlés
  10. Jó kis buli volt! Jövőre megismételjük!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen jó csapattal csak jó lehet a buli! :D Jövőre folyt. köv.! Ugyanitt! :D :D
      Köszönöm, hogy eljöttél! :)

      Törlés
  11. gratulálok :) csak így tovább.

    VálaszTörlés