2014. február 25., kedd

GBT: Gasztroblogger találkozó

Vasárnap Gasztroblogger találkozón voltam. Számomra ez volt az első alkalom és mivel nagyon izgulós vagyok, minden esemény előtt képes vagyok felspanolni magamat, így ez sem volt másként. Kétféle dolgot vittem, vagyis hármat... de az egyiket aznapra hagytam. Így kezdődött az egész úgy, hogy indulás előtt pár perccel vettem ki a pitét a sütőből, amikoris már a bakancs és minden rajtam volt, majd rohantam a buszhoz, hogy a találkozási pontra időben oda érjek. A Ferenciek terén egyből kiszúrtam Markát (Marka boszikonyhája), majd betoppant Linda (Konyhalál) is. Felszálltunk a buszra és nagy meglepetésünkre Zsuzsi (Praliné Paradicsom) éppen felugrott a járműre és el is indultunk a cél felé, a Lugas Vendéglőbe. Betoppantunk és már mindenki ott várt minket. Megláttam Mariszt (Tortafüggő Marisz), Andit (Sherpa Konyhája), Dinát (Dina világa), Sasót (Sütök-főzök), Györgyit (Csak mert szeretem), Zsuzsit (Fehér Falat) és Ágit (A tetovált lány konyhája). Így alakult úgy, hogy megismerhettem 10 csodálatos bloggert nem csak virtuálisan, hanem végre élőben is. :) 


5 kellemes órát töltöttünk együtt. Voltak sztorizgatások, viccelődések, gasztro téma, fotó téma és sok-sok kacagás... no meg kóstolás. Mindenki hozott magával valami finomságot. Íme hát a roskadozó asztal.


Marka csokis bacont, karamellás pöfeteget, bárányos hasét és fenyőrügy kivonatot hozott, Linda Sziruppal öntözött rózsákat és kéksajtos-medvehagymás pogit. Györgyi füstölt lazaccal töltött spenóttekerccsel örvendeztetett meg minket, míg Ági sushi és hawaii tekercseket készített. Marisz Kalocsáról utazott hozzánk és táskája mélye mangalica kolbászt, pilóta kekszet, doukissát és griotkát rejtegetett. Andi nagyon fincsi moha trüffelt és zselés sütit kínált. Praliné Zsuzsi mákos madeleinet, matcha teás macaront citromos fehércsokis ganache-vel töltve, csokis nyalókatallérokat, rózsa-málna bonbont és tonkababos bonbont készített nekünk. Dina mini mozart tortácskákkal kápráztatott el minket, amit már két hete megálmodott és hát valljuk be, hogy nem hiába és még csokiszalámit is készített. :) Fehér falat Zsuzsi különböző bonbonokkal várt minket, három félével is. Sasó chilis csoki kolbásszal és rendes füstölt kolbásszal kedveskedett, ami isteni finom volt. Régebben utáltam a kolbász, de szerencsére már megkedveltem, így dalolva falatozgattam belőle. Én sütinyalókákatgombás-szalonnás sós pitét és házi alma pálinkát vittem. :)


És most következzen pár pillanatkép!

Itt éppen magyaráztam Markának, hogy mit rejt a pitém! :D - Györgyi fotói

Pálinkázás, fotózás, csicsergés - Sasó fotói

Első koccintás - Györgyi fotó

Én nagyon szerettem ezt a kis összejövetelt és alig várom már a következőt! :)

- fromJuci -

4 megjegyzés:

  1. Jó találka, jó időben, jó helyen, jó emberekkel, jó ételekkel :) Milyen lenne más, mit tökéletes :) Én is várom a következőt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is! Főleg, hogy akkor kicsit másfajta kaliberű lesz és olyan jó, hogy változatos. :) Örülök, hogy megismerhettelek... kár, hogy a kutyus otthon maradt! :D

      Törlés
  2. Juci, jó hogy Te is írtál bejegyzést! Nagyon érdekes végigolvasni mindenkiét, és különböző nézőpontokból látni a találkozót!
    de mindben közös, hogy mindannyian jól éreztük magunkat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :) Én is nagyon szerettem! :) Sose gondoltam volna, hogy majd én is köztetek lehetek egyszer! :)

      Törlés