2014. február 15., szombat

Legkedvesebb sütinyalókáim

Ismét sütinyalókát gyártottam, de ők lettek az eddigi legszebbek, hiszen egy nemes célra ajánlottam fel őket és így még jobban beletettem a szívemet, lelkemet. Sokan láthattatok a tv-ben egy riportot egy beteg kisfiúról. Ő nem mást, mint Kovács Márk, aki oxigénhiánnyal született, így nem tud járni, de műtéttel ez orvosolható. Mint mindenki tudja egy-egy ilyen műtét nagyon drága, gondoltam miért ne segítsek. Miért ne segítsünk? Aki teheti holnap ma is vihet sütit. Ha pedig nincs kedvünk sütni, akkor látogassunk el a Halfesztiválra és keressük az Epermester Gasztro Mánia standot. Becsületkasszával vásárolhatunk finomságot, ezzel segítve Márk gyógyulását, és ezzel közelebb engedni az ő álmához, hogy egyszer majd ő is tudjon járni, vagy akár futkározni, mint a többi gyermek. Mindenkinek van egy álma, neki ez az álma és küzd érte... váltsuk hát valóra! :)


 Adag:

30 db 

Hozzávalók:

10 dkg vaj (lehetőleg szobahőmérkésletű)
14 dkg étcsokoládé
 10+4 dkg porcukor
 4 tojás
 7 dkg finomliszt
 5 dkg Philadelphia krémsajt
5 dkg cukrozott vaj 

Hurkapálcikák, szórócukrok, csoki a bevonáshoz, hungarocell


Elkészítése:

1. A vajat keverjük ki 10 dkg porcukorral.

2. Olvasszuk fel a csokoládét (hagyjuk kicsit hűlni), majd keverjük hozzá a cukros masszához. Ezt követően adagoljuk hozzá a tojássárgákat.

3. A tojásfehérjéket pedig verjük fel 4 dkg porcukorral.

 4. A masszához lágyan keverjük hozzá adagolva a felvert tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet.
5. Az előre melegített 180 fokos sütőben süssül készre!





 6. A piskótát feldaraboljuk és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot és a cukrozott vajat, majd összedolgozzuk. (egy összeállt masszát kell kapnunk)

7. A kész "tésztát" hűtőbe tesszük minimum 1 órára, majd kivesszük és 20 grammos  gömböket formázunk belőle, majd ismét a hűtőbe rakjuk, de ekkor már csak fél órára.

8. Felolvasztjuk vízgőz fölött a csokoládét, kivesszük a golyócskákat. A hurkapálcika egyik végét a csokoládéba mártjuk, majd a golyókba szúrjuk. Ismét hűtőbe rakjuk, 15 percre.

9. Most pedig kezdődhet a díszítés. Evőkanál segítségével a gömböket beleforgatjuk a csokoládéba, majd megszórjuk a díszítő elemekkel és hungarocellbe szúrjuk.

10. Hűtőbe vagy hideg helyre visszük, ahol hagyjuk megdermedni.

A receptért örök hálám üldözni fogja a Cuppcake Tortaműhelyt!


Jó étvágyat hozzá!

-fromJuci-


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép gesztus, és a sütinyalókák is remekül sikerültek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)) Boldog voltam,h segíthettem. :)

      Törlés
  2. Nagyon guszták lettek, tuti, hogy hatalmas sikere volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Igen, az volt! :) Gyorsan elkapkodták.. értesülésem szerint. :)

      Törlés