Mostanában előszeretettel kezdtem el kurzusokra járni. Olyanokat szoktam kiválasztani, amik 1-1 témában megadják a kezdő löketet és az elsajátítás után már tudok én is kísérletezgetni.
Szeretem a hangulatukat is - mindenki örül, boldog és az alkotásnak él. :)
Az első kurzusom a macaronos volt, most pedig egy bonbon kurzusra mentem el, amit Praliné Paradicsom tartott az Ínyencházban. Nagyon szuper kis kellemes helyen volt a csokizás. Krisztitől, az Ínyencház tulajdonosától még finom ebédet is kaptunk, amin rettentően meglepődtem és nagyon örültem neki. :) Főleg azért, mert manapság az emberekből kihalt a kedvesség és mert nagyon finom is volt. :) Zsuzsi egy remek kurzust tartott. Imádtam minden pillanatát.
Végre most már én magam is elkezdhetek itthon próbálkozni a bonbonozással, már nem félek tőle. :)
A menü:
kétféle bonbon díszítés (kurkuma és arany)
kétféle töltelék (tojáslikőrös fehércsoki szerecsendióval, vaníliával és karamellizált fehércsokoládé maldon sópehellyel)
csokitojás (fahéjjal, robbanócukorral)
Megtanultuk a csokoládé temperálását, a polikarbonát formák megfestését, díszítését, a burok csokoládéval való elkészítését.
fotó: Ínyencház
Most már azt is tudjuk, hogyan kell a töltelékeket betölteni, és lezárni őket.
Végezetül megismerkedhettünk a csokitojás elkészítésével is. Most már tuti, hogy nem boltit fogok venni következő húsvétra. Apukám kapta meg húsvétkor a tojást, aminek nagyon örült, de mindenki megkóstolhatta. A tojás fahéj ízesítést kapott málnás robbanócukorkával, ami igazán különlegessé tette. :)
El sem tudom mondani milyen jó érzés volt a kurzus végén látni a saját kis bonbonkáimat és az első csokitojásomat.
Köszönöm a lehetőséget Praliné Zsuzsinak és az Ínyencháznak! :)))
- fromJuci -
Nagyon szépek a bonbonok!
VálaszTörlésJajj de jó! :) Örülök, hogy tetszenek! :) Köszönöm szépen! :))
TörlésDe szép!!!
VálaszTörlésKöszönöm! :) És nagyon finomak is voltak. :)))
Törlés