2014. május 17., szombat

Enyhén csípős kukorica krémleves sajtos-baconos pirítóssal

Már a szakácsmustránál ki szerettem volna próbálni, amikor megláttam Nigellánál, de nem volt időm rá. Aztán csak halogattam, halogattam és jött egy borongós, esős nap amikor is azon gondolkodtam, hogy valami meleget kéne készíteni, aztán Mirelle által szembe jött velem ismét a kukorica leves, mondom: hát mi ez, ha nem felhívás keringőre?! 

Így neki is láttam... útközben az én ízlésemnek megfelelően alakítgattam és a végeredmény egy nagyon finom enyhén csípős krémleves lett.



Adag

7 dl körüli

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 40 g vaj 
  • 500 g kukorica
  • 0,5 l víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • erős szárított pirospaprika
  • bacon
  • sajt
  • kenyér
  • majoránna


Elkészítése

1. A hagymát az olvasztott vajon üvegesre sütjük, majd ráöntjük a kukoricát és a fél liter vizet. Ezt olyan 15-20 percig főzzük.

2. A lisztet a tejszínben elkeverjük, majd a leves alaphoz öntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Kavargatjuk és megvárjuk míg felrottyan.

3. A kenyért megvajazzuk, ráreszeljük a sajtot és elvétve rádobáljuk a bacont, majd ízesítjük még majoránnával és sütőben megsütjük.

Tipp
  • a levesbe tálaláskor reszelt sajtot, pirított bacont, pirított kenyérkockákat vagy  tejfölt is tehetünk
  • a pirított bacont semmi esetre ne hagyjuk ki, mert ettől lesz igazán pikáns
  • melegen fogyasszuk


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése