2014. május 23., péntek

Tejszínes-joghurtos epertorta

Az egyik kedves barátnőmet körülbelül évente kétszer szoktam látni, de akkor is olyan az együtt töltött idő, mintha tegnap találkoztunk volna. :) 

Mászkálunk, trécselünk, koktélozunk, vásárolgatunk és közben kibeszéljük a szerelmi életünket, hogy éppen ki milyen táskát szeretne megvenni, szóval mindenről szó esik, ami csajos. 

Erre az alkalomra készítettem egy mini 12 centis Welcome Vanda tortát. :)

Az adagot 18-asban adom meg, hogy könnyebben el tudjátok készíteni. 



Adag

18 cm-es forma

Hozzávalók a tésztalaphoz

  • 2 tojás
  • 40 g cukor
  • 8 g kakaópor
  • 32 g liszt

Hozzávalók a krémhez

  • 300 g joghurt
  • 200 g cukor
  • 10 g zselatin + 50 g víz
  • 250 g eper
  • 400 g tejszín


Elkészítése

1. Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 30 g cukorral, a sárgáját 10 g cukorral felverjük, összekeverjük a kettőt, majd végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport gyors mozdulatokkal eldolgozzuk és 175 fokon készre sütjük.

2. Most pedig jöjjön hát a krém. Az epret feldaraboljuk, a tejszínt pedig felverjük.

3. A 10 g zselatinra ráöntjük az 50 g vizet, majd megvárjuk míg felszívja magát, aztán tűzön felmelegítjük. A joghurtot összekeverjük a cukorral és beleöntjük a forró zselatint folytonos kevergetés közben, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt és a felvert tejszínhabot.

4. A tortalapot a csatos formában hagyjuk, majd ráöntjük a krémet és hűtőbe tesszük 3-4 órára megdermedni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Tipp
  • az eper egyik felét összeturmixolhatjuk és epervelőként hozzáönthetjük a krémhez
  • a tejszínhabból kivehetünk 100 g-ot és a tetejét habrózsákkal díszíthetjük


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -



2 megjegyzés: