2014. július 27., vasárnap

5 évesek zsúrja

Nem olyan régen két kis 5 évesnek volt a születésnapja. A kislány kívánsága egy unikornis volt kék sörénnyel, a kisfiúé pedig űrhajó. :) 
A nagy meleg miatt sokszor kellett hűtenem a hozzávalókat, az űrhajós torta nem is úgy sikerült, ahogyan azt én szerettem volna, mivel nagyon olvadt a massza, amiből készítettem. 

A visszajelzések alapján a gyerekek elpusztították a sütinyalókákat elég hamar, a tortákat is szerették. :) Ilyenkor pedig boldogság költözik az én lelkembe is. :) Az űrhajós torta 3 csokis trüffelkrémes volt, míg az unikornisos főzött csokikrémmel volt töltve, a sütinyalóka pedig sacher, aminek a receptjét itt találhatjátok. 

A fotókat pedig köszönöm szépen Karolina Kincsesnek! :)


Egy 5 éves pedig így örül egy unikornis tortának.



Főzött csokoládékrémes torta (22 centis)

Piskóta hozzávalói

  • 4 "M"-es tojás
  • 200 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1,2 dl tej
  • 1,2 dl olaj
  • 8 g sütőpor
  • két csipet só

Piskóta elkészítése


 1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (100 g) hozzá adagoljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével (100 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet és a sütőport.

2. Végezetül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.

A krém hozzávalóit és elkészítését pedig itt találjátok.


A sacher sütinyalóka receptjét pedig itt. :)



3 csokis trüffelkrémes torta (22 cm-es)

Piskóta hozzávalói

  • 4 "M"-es tojás
  • 160 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • 200 g cukor
  • 1,2 dl tej
  • 1,2 dl olaj
  • 8 g sütőpor
  • két csipet só

Krém hozzávalói
  • 200 g fehércsokoládé + 200 ml tejszín
  • 200 g tejcsokoládé + 200 ml tejszín
  • 300 g étcsokoládé + 300 ml tejszín


Elkészítése

1. Legelőször készítsük el a csokoládé ganache-okat már előző nap, hogy megfelelően összeérjenek a kristályok. Ehhez 3 edényre lesz szükségünk. Mindegyikbe feltördeljük a csokoládékat (egyikbe a fehéret, másikba a tejet, harmadikba az étet). 

2. A tejszínt megmelegítjük, de úgy hogy még ne forrjon és ráöntjük a csokikra. Mindegyik csokira a saját súlyának megfelelő tejszínt, majd addig keverjük amíg el nem olvad benne a csoki. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.

3. Most pedig jöhet a piskóta. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (100 g) hozzá adagoljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével (100 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet, kakaóport és a sütőport.


4. Végezetül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.

5. A kihűlt piskótát 4 részbe vágjuk. Az étcsokis krémből kiveszünk 200 g-ot, majd a többit géppel külön-külön kihabosítjuk és megtöltjük a tortánkat úgy, hogy alulra kerüljön az étcsokis trüffel, középre a tejcsokis, majd legfelülre a fehércsokis. Az oldalát pedig bevonjuk a maradék nem kihabosított krémmel.


- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése