2014. július 15., kedd

Étcsokoládés trüffelkrémes sacher poppok

Ezek a kis poppok ismét Bluer Design workshopjára készültek,  ami már-már hagyomány. Biát nagyon megkedveltem, így bármit örömmel készítek neki.

A sütinyalókákat celofánba csomagolva, átkötve egy szalaggal köszönő ajándékként is adhatjuk, mint ahogyan ő is megajándékozta a kurzusán résztvevőket.

A workshopon, ami nagyon jó volt és hasznos számomra itt olvashattok Bia "tollából", ahol nagyon jól összefoglalt mindent. :)




Adag

24-25 db

Hozzávalók a tésztához
  • 10 dkg vaj (lehetőleg szobahőmérsékletű)
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 10+4 dkg porcukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 7 dkg finomliszt 

Hozzávalók a trüffelkrémhez
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejszín

További hozzávalók
  • 200 g fehércsokoládé a bevonáshoz
  • csokoládéhoz való ételszínező
  • szórócukor
  • szalagok
  • hurkapálcikák
  • celofán
  • mini kapszli

Elkészítése

1. Előző nap készítsük el a krémet. A csokoládét törjük fel egy edénybe, a tejszínt melegítsük fel majd öntsük a csokira és kevergessük addig, amíg el nem olvad és egynemű nem lesz. Az így kihűlt csokoládét másnapig hűtőben tároljuk.

2. A vajat keverjük habosra a 10 dkg porcukorral. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjéket verjük fel 4 dkg porcukorral, a sárgájukat közben rakjuk félre. 


3. Olvasszuk fel a csokoládét (hagyjuk kicsit hűlni), majd keverjük hozzá a porcukros vajhoz és egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat. A masszához keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet és dolgozzuk egyneműre. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.








4. A piskótát morzsoljuk bele egy tálba, adjunk hozzá két evőkanálnyi csokis krémett, majd gyúrjuk össze. A kész masszát tegyük hűtőbe minimum 1 órára, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha több ideig hagyjuk pihenni.


5. A csokimasszából csináljunk 1,5 cm-es kis gömböket, majd ismét tegyük őket fél órára hűtőbe, hogy megdermedjenek.


6. A csokoládét olvasszuk fel (ajánlom az Aldiban kaphato Choceur csokoládé családot). A hurkapálcika egyik végét a csokoládéba mártjuk, majd a golyókba szúrjuk úgy, hogy a golyó feléig legyenek körülbelül. Ha tovább szúrjuk akkor leeshet a golyónk. Ismét hűtőbe rakjuk 15 percre.



7. Most jöhet a kedvenc részem a díszítés. :) Evőkanál segítségével a gömböket beleforgatjuk a csokoládéba, majd megszórjuk a díszítő elemekkel és hungarocellbe szúrjuk. Ha bögrébe öntjük a felolvasztott csokit és csak belenyomjuk a nyalókát, akkor nem kell hozzá evőkanalat használni. Csinálhatjuk őket ülősnek is, akkor ne szúrjuk őket hungarocellbe, hanem amint bemártottuk úgy rakjuk sütőpapírra és a tetejüket díszítsük meg. Hideg helyen hűtőben vagy spájzban dermesszük meg.


Tippek
  • jobb előző nap elkészíteni hozzá a piskótát, így másnap csak a golyózás és a díszítés marad
  • a kész masszát több óráig hagyjuk hűtőben, hogy jobban összeérjenek az ízek
  • bevonhatjuk étcsokival, tejcsokival, fehércsokival, marcipánnal, a fehércsokit színezhetjük is az arra megfelelő festékekkel vagy természetes anyagokkal
  • celofánba csomagolva, kis masnival kitűnő ajándék


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése