Magában sokáig eláll egy kis dobozban, bár szerintem nem lesz túl hosszú életű. :) Ezzel az almás-mangós raguval nagyon finom ízvilágot érhetünk el.
Adag
8 db
Hozzávalók a tésztához
- 60 g hideg vaj
- 250 g liszt
- 1 csapott evőkanál sütőpor
- 50 g cukor
- csipet só
- 175 ml tej
Hozzávalók a gyümölcsraguhoz
- alma
- mangó
- vaj
- cukor
- fahéj
Elkészítése
1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót és összekeverjük, majd krátert formázunk és beleöntjük a közepébe a tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
2. A masszát tegyük lisztezett felületre és gyúrjuk 2-3 percig éppen csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Nyújtsuk 2 cm vastagra és szaggassunk belőle 5 cm köröket. 220 fokon süssük aranybarnára
3. A gyümölcsraguhoz a vajat a cukorral karamellizáljuk meg egy kicsit, majd pároljuk meg rajta a gyümölcsöket.
4. A kihűlt pogácsákat vágjuk vízszintesen ketté, majd töltsük meg a gyümölcsraguval és hintsük meg porcukorral.
Tipp
- ha a gyümölcsragu nem elég sűrű, akkor tegyünk hozzá egy kis keményítőt
- fahéj helyett tehetünk bele mézeskalács fűszerkeveréket is
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése