2015. június 25., csütörtök

Mascarponés citrompite

A citromos sütik főleg nyáron a legkedveltebbek. Nincs is jobb annál, amikor a nagy hőségben egy limonádé mellett citrompitét falatozunk.

Már készítettem a blogra kétféle citrompitét (habos citrompitetarte au citron), ám most egy harmadik változatot is megmutatok nektek, ami ismét istenire sikeredett. Remélem elkészítitek és ti is élvezni fogjátok ezt a frissítő csodát!




Hozzávalók a tésztához

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 reszelt citrom héja
Hozzávalók a krémhez
  • 3 tojás
  • 60 g cukor
  • 3 citrom leve
  • 2 citrom héja
  • 250 ml mascarpone
Elkészítése

1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd kis időre tegyük hűtőbe. Amikor lehűlt, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük egy kivajazott piteformába és süssük 175 fokon aranybarnára.

2. A krémhez a mascarponét a cukorral kézi robotgép segítségével keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként, végül a citromok levét és héját. Az így kapott masszát simítsuk a kihűlt linzer alapra és süssük 110 fokon 20-25 percig. Ha kihűlt, akkor szeleteljük fel és díszítsük kedvünkre.

Tipp
  • kóstoljuk a krémünket, ha kicsik a citromok, akkor inkább többet tegyünk bele
  • citrom helyett, akár naranccsal is kipróbálhatjuk
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

2 megjegyzés:

  1. Hasonló pitét sütöttem nemrég egy blogkóstoló kapcsán, tényleg isteni egy ilyen sütemény. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényeg? Na majd meglesem. :) A citrom és a mascarpone olyan jó páros. :)

      Törlés