Az igazat megvallva finom volt, de sokkal intenzívebb egy tortában vagy csak úgy magában a gesztenye íze, mint ebben a sütiben, úgyhogy nekem a favorit a hármas trió (dió-mák-szilvalekvár).
Ezzel a recepttel egy nagyon finom, porhanyós, puha tésztát kapunk, amit bármivel megtöltve különböző módokon variálhatunk és karácsonykor, vagy akár ősszel egy finom tea mellett jókedvűen eszegethetünk. :)
Adag
1,5 gáztepsinyi
Hozzávalók
- 350 g liszt
- 250 g vaj
- 40 g víz
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
- 250 g gesztenyemassza
Elkészítése
1. A vajat a liszttel és porcukorral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, az ecetet, a vizet és egyneműre összegyúrjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jobban tudjunk vele dolgozni.
2. Lisztezett felületen vékonyan kör alakúra kinyújtjuk, majd derelye vágóval háromszögekre osszuk fel a kört. Mindegyik háromszög nagyobb részére beletesszük a gesztenye tölteléket és kifli formájúra tekerjük fel.
3. Pakolgassuk sütőpapírral kibélelt tálcára, majd 180 fokon süssük aranybarnára őket és még forrón hempergessük porcukorba.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
- fromJuci -
Én a mákosból kérek! ;-)) Szuper!
VálaszTörlésJajj a mákos és a szilvalekváros a kedvencem. :)
Törlés