2016. március 15., kedd

Nyers vegán avokádó torta (gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes, nyers vegán)

Ez egy igazán finom, selymes állagú tömény, nyers vegán torta. A hozzávalói nem tartalmaznak sem hozzáadott cukrot, sem fehér lisztet és még laktózmentes, sőt tojásmentes is.

Érdemes kipróbálni mindenkinek, akár tízóraira is fogyaszthatjuk, mert igazán eltelíti a szervezetünket és ebédig tuti nem leszünk éhesek. Nem csak egészséges, de isteni finom is! :)




Adag

22 cm-es tortaforma

Hozzávalók az alaphoz

  • 150 g mandula
  • 105 g kimagozott datolya
  • 1 tk himalája só

Hozzávalók a krémhez

  • 3 érett avokádó
  • 100 g kakaópor
  • 75 g kókuszolaj
  • 150 g nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1/2 tk himalája só

1. A tortaformánk alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalára vagy wax papírt, vagy sütőpapírt teszünk. A mandulát, datolyát és a sót egy késes robotgépbe tesszük és addig daráljuk, amíg egy masszát nem kapunk amit bele tudunk nyomkodni a formánk aljába. Hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a krémet.

2. A krémhez az összes alapanyagot egy tálba mérjük, majd turmixgép segítségével egyneműre pürésítjük. A "tésztaalapra" egyengetjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük. 

Tipp
  • ha kisebb formában készítjük el, akkor magasabb tortánk lesz


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

2 megjegyzés:

  1. Kedves Juci!
    Köszönöm ezt a receptet :) Egy 9 éves, szinte mindenre intoleráns kislánynak készítettem el, hogy ő se maradjon ki a húsvéti sütifalatozásból, amit a lányom osztályában csaptunk. Mandula helyett kókuszreszelék került a tésztába. Nagyon ízlett neki, de nekünk is :) Szóval nagyon köszi :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi!

      Nagyon örülök! A kókusszal is igazán finom lehet.Én is szeretem ezt a tortát... nem csak finom, hanem laktató is. :)

      Törlés