2016. július 2., szombat

Meggyes krémsajtos pite

Ismét egy szezonális pitét hoztam nektek, mégpedig meggyel. :) A krémsajt és a citrom kellemes ízélményt ötvöz ezzel a gyümölccsel, de akár ribizlit, málnát, cseresznyét, áfonyát is dobálhattok bele.

Nagyon szeretem a pitéket, sokféleképpen lehet őket variálni, főleg nyáron amikor sok-sok gyümölcs érik és minden hónapban szinte különbözőek.




Adag

8 személy

Hozzávalók a pitetésztához

  • 170 g hideg vaj
  • 250 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 30 g cukor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez

  • 250 g krémsajt
  • 70 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 1 marék kimagozott meggy

Elkészítése

1. A tésztához a lisztet a vajjal, cukorral, sóval összemorzsoljuk és a hideg vízzel jól összedolgozzunk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Miután lehűlt a tészta, lisztezett felületen kinyújtjuk és a piteformánkba egyengetjük, 175 fokon 10 percig alufóliával, majd 10 percig nélküle sütjük.

2. Miközben sül a tésztánk elkészítjük a tölteléket. A meggy kivételével mindent összekeverünk és a kisült pitetésztánkba öntjük, majd beledobáljuk a meggyszemeket és 175 fokon 20 percig készre sütjük.
Akkor jó, hogyha nem folyik már a töltelékünk. Ha kihűlt, akkor szeletelhetjük és az egészet befalhatjuk... igazán másnap lesz jó, mert akkorra puhul meg a pitetészta.



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése