A fahéjas csiga az egyik kedvenc kelt tésztám. Ezzel a sajkrémes szósszal a tetején nagyon finom! Ezerszer jobb, mint csak úgy simán, natúran. Szigorúan melegen együk, mert úgy a legfinomabb! És nehogy lehagyjuk róla a krémet.. az adja meg neki a nagy durranást!
Köszönöm a receptet Szofinak!
Adag:
2 db 22 cm átmérőjű tortaformányi
Hozzávalók a tésztaalaphoz:
3 dl langyos tej
25 gramm kristálycukor
5 gramm élesztő
0,5 kg liszt
1 tk. só
85 gramm vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
80 gramm vaj
80 gramm barnacukor
1,5 tk. őrölt fahéj
Hozzávalók a tetején lévő mártáshoz:
50 gramm vaj
30 dkg porcukor
125 gramm Philadelphia krémsajt
Elkészítése:
1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Egy tálban a lisztet, a vajat és a sót elmorzsoljuk, majd beleöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
3. Kivesszük a nyújtódeszkára és jól átgyúrjuk, hogy kissé levegős legyen. Meleg helyere rakjuk és 40 percig pihentetjük.
4. A megkelt tésztát ismét átgyúrjuk és kétfelé vágjuk. Mindkét tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
5. Margarinnal lekenjünk a tésztákat és a fahéjas-cukros töltelékkel meghintjük.
6. Feltekerjük, majd felszeleteljük.
7. A tortaformába sütőpapírt teszünk és szépen elhelyezzük egymáshoz nem túl közel a csigáinkat. (Azért nem túl közel, mert még kelhetnek). Utána 20 percig pihentetjük a tortaformában.
8. 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük olyan 20 perc alatt.
9. Kivesszük a sütőből és megkenjük a mártással, majd karamellel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon szép lett :))))
VálaszTörlésKöszönöm! Most úgy megkívántam! :D
VálaszTörlés