Nagyon kiadós, sütés nélküli csokoládés csoda. Húsvéti desszertnek is ideális, előtte pár nappal elkészíthető. A sütit lehet még trendibbé varázsolni egy kis aszalt gyümölccsel, narancslikőrrel, pisztáciával vagy akár zabkeksszel is. Mindennek csak a pénztárcánk szabhat határt. Ízletes és zamatos. Én nem bírom abbahagyni a pusztítását, csak amikor sajnos már elfogyott!
Adag:
4 ostyarúdnyi
Hozzávalók:
4 db 22x8 cm-es ostyalap
6 tojás
30 dkg porcukor
7,5 dkg kakaó
30 dkg vaj
30 dkg háztartási keksz
22,5 dkg dió
15 dkg mazsola
1,5 evőkanál vanília aroma
3 evőkanál rum aroma
3 narancs reszelt héja
6 tojás
30 dkg porcukor
7,5 dkg kakaó
30 dkg vaj
30 dkg háztartási keksz
22,5 dkg dió
15 dkg mazsola
1,5 evőkanál vanília aroma
3 evőkanál rum aroma
3 narancs reszelt héja
Elkészítése:
1. A tojást a porcukorral és a kakaóval simára keverjük.
2. Vízgőz fölött 10 percig kevergetjük, így pár nappal több ideig eláll a tojás miatt.
3. A diót és a kekszet összetörjük vagy aprítóban felaprítjuk ( 0,5 cm-nél ne legyenek nagyobbak a darabkák, mert nem tudjuk majd az ostyát feltekerni).
4. A diót és a kekszet belekeverjük a kakaós masszába és hozzáadjuk a kockákra vágott vajat. Fontos, hogy alaposan elkeverjük.
5. A többi hozzávalót is belerakjuk a masszába és szépen elkeverjük.
6. Az ostyalapot megpuhítjuk. Veszünk egy konyharuhát, amit vízzel bespriccelünk, majd bebugyoláljuk az ostyalapot vele és hagyjuk 10-15 percig pihenni.
7. Megnézzük, hogy elég puha-e az ostyalap. Ha van olyan rész, ahol még kemény, akkor hagyjuk még picit, mert össze fog törni feltekerésnél.
8. Az ostyalapon elegyengetjük a masszát és feltekerjük.
9. 1 órára száraz, közepes hőmérsékletű helyre tesszük pihenni, majd 2 órára a hűtőbe.
10. Felszeleteljük és tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
ÚÚÚÚúristen Juci, ez mekkora retro!!!Nem ettem ilyet 20 éve, de nem is láttam sehol!!!!:)))
VálaszTörlés:D :D Általában búcsúkban volt szokás! Annyira finom!!!! :)
VálaszTörlés