2013. augusztus 22., csütörtök

Diós brownie

A browniekat szeretem úgy, ahogyan vannak. Szerintem lehetetlen elrontani, csak jól sülhet ki mindig belőlük és éppen úgy alakíthatjuk ahogyan kedvünk tartja vagy ami éppen otthon van. Jó... csokinak mindig kell otthon lennie, de ezen kívül bármi mással feldobható!


Hozzávalók:

165 g vaj
200 g étcsoki (minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb)
3 tojás
2 tojássárgája
1 vaníliarúd (vagy 2 teáskanál vaníliakivonat)
165 g barnacukor
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só
dió


Elkészítése:

1. A 20 dkg csokoládét felolvasztjuk a 165 g vajjal.

2. A tojásokat és a tojássárgáját a vaníliarúddal robotgépben elkezdjük verni, majd leállítjuk és a cukor felét hozzáöntjük. Utána újból elindítjuk, majd kicsit később a cukor másik felét is hozzárakjuk, majd fehéredésig verjük.

3. A felolvasztott csokit hozzáöntjük, majd beletesszük a 2 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál kakaóport, a csipet sót és finoman, lassan összekeverjük, majd a végén belekeverjük diót.

4. A tepsit kibéleljük papírral, majd beleöntjük a csokis-diós masszát.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Fontos, hogy ne süssük tovább,mert akkor nem marad krémes a belseje!

6. Ha kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük!


Jó étvágyat hozzá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése