Tomi 25. születésnapi tortája, amit nagyon imádott és én is! Belül vaníliás-banános volt. :)
Adag:
24 cm-es torta
Hozzávalók a tortaalaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
0,6 l tej
130 g cukor
70 g kukorica keményítő
3 db tojás sárgája
vanília aroma
250 g tejszínhab (30%-os)
banán
Elkészítése:
1. A piskótát elkészítjük a fenti recept szerint, majd hagyjuk kihűlni.
2. A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük.
3. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.
4. A piskótánkat félbe vágjuk, majd megtöltjük a krémmel és a tetejére banánszeleteket karikázunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése