2013. augusztus 22., csütörtök

Meggyes rétes

Nagyon szeretem a réteseket. A kedvenceim a meggyes, mákos, almás, tejberizses... na jó, mindegyik! :D A réteslapot nem én készítettem sajnos, de majd annak is el fog jönni az ideje, ha rászánom magamat.. addig marad a bolti, így nagyon könnyedén és gyorsan el tudom készíteni az annyira imádott édességemet! :)


Hozzávalók a réteslaphoz:

1 csomag réteslap

Hozzávaló a töltelékhez:

30 dkg meggy 
rumaroma, ízlés szerint
fahéj, ízlés szerint
2 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál keményítő
dió



Elkészítése:

1. A réteslapot lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük kevés olajjal, majd meghintjük összetört dióval.

 2. A meggyet cukorral, fahéjjal, rumaromával ( vagy rummal) feltesszük a tűzhelyre és összeforraljuk.

4. Egy pohárba kiveszünk körülbelül 1 decinyit és abba rakjuk a keményítőt, majd jól kikeverjük és visszaöntjük a tűzhelyen lévő meggyünkhöz és addig kevergetjük amíg kicsit nyúlós-kocsonyás nem lesz.

5. Ha elkészült, akkor ráöntjük a tésztánkra, majd a tetejét megszórjuk cukrozott fahéjjal és feltekerjük.

8. Megszurkáljuk villával, majd lekenjük tojásfehérjével.

9. Előre melegített sütőben 175 fokon barnulásig sütjük.



Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése