Anyukám szereti a kávés dolgokat, főleg a tiramisut. Születésnapjára úgy gondoltam meglepem egy ilyen kaliberű tortával. A siker nem maradt el, nagyon finom volt! Bár legközelebb szerintem több kávés piskótát fogok rakni a rétegek közé és a málnát is majd a belsejébe fogom csempészni! :)
Hozzávalók a piskótához:
Itt! :) + babapiskóták
Hozzávalók a töltelékhez:
500 gramm mascarpone
6 tojás
6 evőkanál cukor
kávéskanál vanília esszencia
2 evőkanál rum
3 dl erős feketekávé
csipet só
kakaópor
10 gramm zselatin
a tetejére málna
Elkészítése:
1. A piskótát elkészítjük és hagyjuk kihűlni.
2. A kávét lefőzzük és belerakjuk a két evőkanál rumot.
3. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és ezzel is így cselekszünk.
4. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe, majd hozzáadjuk a zselatint.
5. Most jön a rétegezés. A piskótánkat félbe vágjuk és az első aljára rákenjük a krémet. Közben kávéba mártjuk a babapiskótát és rárakjuk a krém tetejére, amit egy újabb krém réteg követ. Majd erre jön a második piskóta és ismét krém.
6. Végül a torta külsejét is bevonjuk krémmel, majd a krémre rátapasztjuk a babapiskótákat és átkötjük egy szép szalaggal! A tetejét kakaóporral és málnával díszítjük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése