Nagyon kíváncsi voltam Magyarország cukormentes tortájára, mivel szerettem volna indulni az amatőr versenyen. 3 napig gondolkoztam, hogy milyen tortát alkossak, amikor beütött a szikra és kitaláltam a megfelelőt. Aztán kihirdették a cukrászdák által létrehozott tortákat és a cukormentesnél szerepelt a ribizlihab, amit én s megálmodtam az amatőr versenyre, így mégsem indultam. Majd jövőre! :) Na de térjünk a lényegre. Csabi meglepett először a Milotai mézes grillázstortával, ami nem nyerte el a tetszésemet, majd tegnap a Ribizlihabos-almás rétegessel. Elég picike magában véve a torta, majd látjátok, mert a tortatál mindössze 12 cm átmérőjű. :)
Összességében olyan mintha egy almás pitét ennénk, de ha jobban megfigyeljük a rétegeket és elkülönítjük akkor mindegyikben valami más rejlik. A piskótába reszeltek almát, amitől eléggé pikáns lett, nekem nagyon bejött. A tészta és az első réteg között viszont megbújt egy leheletvékony ribizlilekvár, aminek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, szerintem nélküle is ugyanolyan ízű maradt volna a torta. Az első rétegben nagyobb almadarabok voltak így a töltelék is szilárdabb volt, majd következett még egy almás réteg, amiben az alma reszelve volt és habos állagot kapott majd ezt követte a ribizlihab és rajta pár csepp ribizlilekvár.
Nekem sokkal jobban tetszett ez a torta, mint a Milotai. Sokkal könnyebb, nem émelyítően édes, friss és üde.
Érdemes kipróbálni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése